Κατηγορίες
Basket Corner Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Το “καμάρι” του Ρεθύμνου απαιτεί …restart και όχι κλάματα

Αφήνει τα “μεγάλα σαλόνια” της Α1…

Οι εξελίξεις ήταν ραγδαίες στο Ρέθυμνο. Ο Κωστής Ζομπανάκης δήλωσε “stop” και λόγω οικονομικών συνθηκών αποσύρθηκε (προσωρινά;) από το μπάσκετ…

Ο ίδιος βέβαια σε συνέντευξή του στο sdna.gr τόνισε ότι ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμος να επιστρέψει, αρκεί να υπάρχει ένα πλάνο και ένα γήπεδο.

Αλλά ας αφήσουμε τον Ζομπανάκη που πρόσφερε πάρα πολλά στο Ρέθυμνο…

Τώρα είναι η σειρά του ΑΓΟΡ και των ανθρώπων που μένουν πίσω στην πανέμορφη πόλη της Κρήτης, για να αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι. Μια πρώτη απόφαση είναι η ομάδα να παίξει στη Β’ Εθνική και βλέπουμε… (Προσωπική άποψη ακόμα κι αυτό δε θεωρείται δεδομένο).

Όπου και να παίξει ο ΑΓΟΡ (επιστρέφει αυτή η ονομασία μετά το τέλος του project Cretan Kings) εκείνο που απαιτείται είναι ένα σωστό… restart.

Όπως τότε στα τέλη των ’90s και στις αρχές της δεκαετίας του 2000, που ο μικρός ΑΓΟΡ των τοπικών (ο γράφων τον αντιμετώπισε αρκετές φορές με ομάδες των Χανίων) που φορούσε πράσινα, άρχισε να μεγαλώνει σιγά σιγά, άλλαξε τα χρώματα του σε μπλε και άσπρο και με τη συνδρομή δεκάδων επιχειρηματιών της πόλης, άρχιζε να χτίζει τη μεγάλη ομάδα! Με “πρωτομάστορα” τον Στέργιο Κουφό και παικταράδες όπως ο Πέτρος Οικονομάκης, ο Γιώργος Κούμουλος, ο Γιώργος Κουκλάκης, ο Βαρδαβάς κτλ…

Πρώτα στη Γ’, μετά στη Β’, μετά στην Α2… εν τέλει Α1, ξανά Α2 και μετά πάλι Α1 για πολλά χρόνια, μέχρι και τετράδα στη μεγάλη κατηγορία και κυρίως να λαμβάνει τον πανελλήνιο σεβασμό… (μην ξεχνάμε και τη συμμετοχή σε τελικό Κυπέλλου Ελλάδος). Ο ΑΓΟΡ είχε γίνει Ρέθυμνο (με χορηγό μεγάλη αεροπορική εταιρεία), πριν καταλήξει στο Cretan Kings, ως “κύκνειο άσμα”. Κυρίως όμως έγινε μια μεγάλη μπασκετική δύναμη στην Ελλάδα.

Τώρα θέλει αυτό ακριβώς το restart, όπως εκείνο το …start! Να περιλαμβάνει δηλαδή, διάθεση, όρεξη, πλάνο, υπομονή και σωστούς συνεργάτες... ώστε και ο κόσμος να “αγκαλιάσει” την προσπάθεια και να τον καταστήσει το “καμάρι” της Κρήτης, όπως μέχρι τώρα.

Επίσης, όπως σωστά τόνισε ο πρόεδρος Ηρακλής Μανουκαράκης, η βαρύτητα θα πέσει στα τμήματα υποδομής αλλά και στη δημιουργία νέου γηπέδου. Το είπε και ο Ζομπανάκης. Μεγάλη υπόθεση αυτό το γήπεδο! Καλό το “Μελίνα Μερκούρη” όπως είναι αλλά όχι για να “παντρευτεί” με τους μεγάλους στόχους που είχε το Ρέθυμνο.

Για αυτό λοιπόν, ένας σύλλογος όπως ο ΑΓΟΡ που έχει πλέον τη “μαγιά” μπορεί να επιστρέψει, φτάνει να το θέλουν στο Ρέθυμνο…

Εξάλλου,  αυτή η ομάδα είναι το “καμάρι” της πόλης και θα παραμείνει αν στο επόμενο διάστημα, μέσω οράματος, ξεκινήσει μια νέα, υγιής προσπάθεια…

ΥΓ: Για τη συνεργασία με τον ΑΟΚ Χανιά θα αναφερθούμε σε μελλοντικό άρθρο, μόλις ωριμάσουν λίγο περισσότερο τα δεδομένα….

mirrorsportschania@gmail.com
vasfou@hotmail.com