Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

Το σχολείο στα Χανιά που συμμετέχει ενεργά στο “Ελλάδα 2021” υποδέχτηκε την πρόεδρο της Επιτροπής (Pics)

Μέχρι και κρητικούς χορούς χόρεψε η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Η πρόεδρος της Επιτροπής “Ελλάδα 2021” βρέθηκε τη Δευτέρα το πρωί στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χανίων. Αιτία ότι τμήμα του σχολείου αυτού (της Δ’ τάξης) συμμετέχει ενεργά, μέσω βίντεο που δημιούργησε (με πρωτοβουλία της θεατρολόγου Σοφίας Κάσσαρη και της εκπαιδευτικού Μαρίας Γοναλάκη), για τις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

Όπως μάλιστα ανέφερε το δελτίο τύπου της Επιτροπής “Ελλάδα 2021”:

“Δυο σχολεία των Χανίων που συμμετέχουν στην Επέτειο, επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Επιτροπής. Το 11ο Δημοτικό, το οποίο έχει λάβει 4 πανελλήνια βραβεία για τις εκπαιδευτικές του δράσεις, τιμά την ιστορία του τόπου με την αφήγηση των διαδρομών των «Αόρατων Ηρώων» του ’21.

Το ιστορικό 1ο Γυμνάσιο Χανίων τιμά την Επέτειο μέσα από τη δραματοποίηση ενός αληθινού γεγονότος, της «Επιστολής της Μαντώς Μαυρογένους προς τις παρισινές κυρίες», αναδεικνύοντας τη συμβολή των γυναικών στην Επανάσταση αλλά και του φιλελληνισμού στην αίσια έκβαση του Αγώνα”.

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο η κ. Αγγελοπούλου έτυχε ιδιαίτερης υποδοχής, αφού στην πύλη εισόδου, εκτός της Διευθύντριας Μαρίας Κλιματσάκη και του εκπαιδευτικού προσωπικού την ανέμεναν ένας μαθητής και μια μαθήτρια της Δ’ τάξης που της πρόσφεραν μια ανθοδέσμη και άλλα δώρα.

Η κ. Αγγελοπούλου ενθουσιάστηκε αφού τα παιδιά φορούσαν κρητική παραδοσιακή ενδυμασία του Χορευτικού Ομίλου Χανίων “ο Ψηλορείτης”.

Στη συνέχεια η κ. Αγγελοπούλου, που συνοδευόταν από τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού του Δήμου Χανίων Γιάννη Γιαννακάκη και την πρόεδρο του ΔΗΠΕΘΕΚ Σοφία Μαλανδράκη παρακολούθησαν “δρώμενα” μαθητών, στην αίθουσα εκδηλώσεων του 11ου Δημοτικού Σχολείου Χανίων, που αφορούσαν την Ελληνική Επανάσταση. Στην εκδήλωση συμμετείχαν και παιδιά του Μουσικού Γυμνασίου Χανίων.

Μάλιστα, η κ. Αγγελοπούλου δε δίστασε να χορέψει κρητικούς χορούς μαζί με τους χορευτές του “Ψηλορείτη”.

Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα, με την πρόεδρο της Επιτροπής να δέχεται πλήθος ερωτήσεων κυρίως από μικρούς μαθητές.

Αμέσως μετά, ακολούθησε επίσκεψη στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων που επίσης συμμετέχει στις εκδηλώσεις για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση.

mirrorsports.gr