Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Tοπικό Χανίων: Αρχίζει…;

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για το αν ξεκινήσουν τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ο Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε προθεσμία 10 ημερών (έως 23 Οκτωβρίου) σε όσες ομάδες δεν έχουν κάνει την αίτησή του για να εγγραφούν στο μητρώο της ΓΓΑ και πλέον, μένει να δούμε, αν την Παρασκευή ή ΕΠΟ , επιτροπή της οποίας θα συνεδριάσει την Παρασκευή (14/10) αποφασίσει την άρση αναστολής των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και θα μπούμε σε τροχιά έναρξης. Για τη συγκεκριμένη απόφαση, έχουμε ξαναγράψει, δεν χρειάζεται να υπάρξει απόφαση από τη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ.

Υπενθυμίζεται ότι αν υπάρξει άρση της αναστολής, τότε στα τοπικά πρωταθλήματα θα μπορούν να συμμετάσχουν τα σωματεία που είναι “εντάξει” με την Ειδική Αθλητική τους Αναγνώριση και έχουν εγγραφεί στο μητρώο, είτε έχουν υποβάλλει αίτηση για να εγγραφούν.

Στο παραπάνω ζήτημα ωστόσο η ΕΠΟ είχε ζητήσει από την κυβέρνηση το εξής:

“Καλούμε την κυβέρνηση να δεχθεί, μέχρι τις 30/06/2023,  να ενταχθούν  στο Μητρώο, άρα να αγωνίζονται και όσα Σωματεία από σήμερα και μετά υποβάλλουν αίτηση για την απόκτηση Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
Καλούμε, δηλαδή, την κυβέρνηση να δεχθεί ότι τα Σωματεία εκείνα που δεν έχουν σήμερα Ειδική Αθλητική Αναγνώριση εντάσσονται από τώρα στο Μητρώο υποβάλλοντας τα απαιτούμενα έγγραφα για την απόκτηση της  Αναγνώρισης αυτής.
Με τον τρόπο αυτό όλα ανεξαιρέτως τα Σωματεία θα δυνηθούν να αγωνισθούν εφέτος”. 

Σε ό,τι αφορά τα Χανιά, αν η ΕΠΟ αποφασίσει άρση αναστολής τότε η Α’ ΕΠΣΧ θα ξεκινήσει το διήμερο 22 και 23 Οκτωβρίου από την 3η αγωνιστική και η Β’ ΕΠΣΧ (πιθανόν με ενταγμένες σε αυτήν τις 4 ομάδες της Γ’) από την 1η αγωνιστική.

Σε περίπτωση που δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση του Παγχανιακού/ΔΑΑΟΧ, τότε τα πρώτα του ματς θα αναβληθούν, έως ότου τακτοποιηθεί το ζήτημά του.

Στις τάξεις των τοπικών ομάδων των Χανίων υπάρχει μεγάλη αγωνία για το ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης και αν θα ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *