Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2

Τουτζάρης: “Κάτι συνέβη πριν κάνει ανακοινώσεις ο Χαρδαλιάς”- Ποιες οι ελπίδες να αρχίσει η SL2 και ο “φτωχός συγγενής”

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξ από τον Γενικό Διευθυντή του Εργοτέλη Γιώργο Τουτζάρη.

Ο Γιώργος Τουτζάρης μίλησε στο ραδιόφωνο του “ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88,8” και αναφέρθηκε στις τραγικές καταστάσεις που βιώνει η Σούπερ Λιγκ 2 που, επί της ουσίας δεν έχει δώσει επίσημο ματς εδώ και 8 μήνες!

Ο κ. Τουτζάρης μίλησε για τις πιθανότητες που υπάρχουν να ξεκινήσει το πρωτάθλημα αλλά και για αυτό που άλλαξε την τελευταία στιγμή, πριν κάνει τις ανακοινώσεις την περασμένη Πέμπτη, ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Τα σημαντικότερα σημεία της συνέντευξης σε απομαγνητοφώνηση του mirrorsports.gr:

Για την τελευταία ελπίδα μήπως αλλάξουν οι αποφάσεις: “Έχουμε μια τελευταία ελπίδα ότι τα πράγματα σύντομα θα διαφοροποιηθούν. Η ελπίδα πηγάζει από τις συζητήσεις με κορυφαίους παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την απόφαση, μέχρι τη Δευτέρα ή Τρίτη, αν μπορεί να συμπεριληφθεί την τελευταία στιγμή στα αθλήματα που θα συνεχίσουν τη δράση”.

Για το γεγονός ότι πριν τις ανακοινώσεις Χαρδαλιά, υπήρχε η σιγουριά ότι η SL2 θα ενταχθεί στις εξαιρέσεις και θα ξεκινήσεις κανονικά κάτι που δεν επιβεβαιώθηκε: “Είναι γεγονός, όλοι ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και είχαμε τις διαβεβαιώσεις ότι ο κ.Χαρδαλιάς θα μας συμπεριλάβει με την Σούπερ Λιγκ και την Μπάσκετ Λιγκ. Τελικά οι ελπίδες μας αποδείχτηκαν “φρούδες”. Δεν ξέρω αν φταίνε οι λοιμωξιολόγοι, οι κυβερνητικοί παράγοντες. Αν ήξερα τι συνέβη θα σας το έλεγα”.

Για το γεγονός ότι η προετοιμασία πολλών ομάδων όπως ο Εργοτέλης και τα Χανιά έχουν ξεκινήσει προετοιμασία από τον Ιούλη και αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα τώρα, θα πάει για το 2021: “Πράγματι είναι μια κατάσταση που δεν πίστευα ότι θα αντιμετωπίσω, όπως και οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες. Είμαστε χωρίς ποδόσφαιρο 9 μήνες και αν δεν προκύψει κάτι άλλο θα συμπληρώσουμε 10 μήνες χωρίς δραστηριότητα. Αυτό για μια επαγγελματική ομάδα, πέραν του αγωνιστικού, αν μιλήσουμε για τα οικονομικά στοιχεία των εταιρειών – ομάδων, τότε θα γίνει αντιληπτό ότι μια ΠΑΕ που τους τελευταίους 9 μήνες δεν έχει έσοδα, αλλά μόνο έξοδα βάζει σε κίνδυνο την επιβίωσή της”.

Τι θα γίνει με τους παίκτες αν δεν ξεκινήσει το πρωτάθλημα: “Πηγαίνουμε ξανά σε μια κατάσταση που αντιμετωπίσαμε τον περασμένο Μάρτιο. Αυτή τη στιγμή έχουμε ένα lockdown με άγνωστο φινάλε. Αν μπορέσουμε 1η Δεκέμβρη να κάνουμε προπονήσεις θα χρειαστεί ένα εύλογο διάστημα να επανέλθουν οι παίκτες. Η κατάσταση είναι αλλοπρόσαλλη. Αν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, κάτω από αυτές τις συνθληκες, όλοι θα αντιμετωπίσουν άγνωστες καταστάσεις”.

Γιατί αντιμετωπίζεται έτσι η Σούπερ Λιγκ 2: “Μας αντιμετωπίζουν σαν τους “φτωχούς συγγενείς” ενός προϊόντος που είναι υποβαθμισμένο ακόμα και στην Σούπερ Λιγκ, σε σχέση με τα ευρωπαϊκά δεδομένα. Εμείς είμαστε μια κατηγορία που είτε ακόμα και από δικά μας λάθη, αλλά και από την αδιαφορία της ΕΠΟ αλλά και της εκάστοτε κυβέρνησης, οδηγούμαστε σε απαξίωση και οικονομικό “μαρασμό”. Έχω πει πολλές φορές, ότι καλούμαστε να περνάμε αδειοδοτήσεις και να μας ελέγχουν για χρήματα που βάζουμε μόνοι μας. Δεν έχουμε πουθενά έσοδα. Εμείς πληρώνουμε και δεν νοιάζεται κανείς. Είναι κάποιοι άνθρωποι “τρελοί”, είναι αυτό που νιώθουμε όλοι ότι εμείς είμαστε “τρελοί”. Μας δίνουν υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται”.

Τι γίνεται με την ΕΡΤ: “Υπάρχει μια πρόταση από την ΕΡΤ. Θα αξιολογηθεί όταν θα ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα. Αν ξεκινήσουμε τον Γενάρη θα δούμε τη μορφή που θα έχει το πρωτάθλημα και θα δούμε και την πρόταση της ΕΡΤ. Αναλόγως των παιχνιδιών θα είναι και η πρόταση της ΕΡΤ. Το πρωτάθλημα πρέπει να τελειώσει στις 16 Μαιου”.

Για το “μπόνους” από τις στοιχηματικές εταιρείες: “Δεν μπορείς να είσαι σίγουρος. Σίγουρη θεωρούσαμε και τη συνέχιση του πρωταθλήματος. Έχω μάθει τον καιρό που είμαι στην κεφαλή του Εργοτέλη να περιμένω. Οι διαβεβαιώσεις είναι ότι θα πρέπει να περιμένουμε βοήθεια από τις στοιχηματικές εταιρείες. Η αλήθεια είναι ότι βρίσκεται αυτή η υπόθεση, να δοθούν δηλαδή ποσοστά στις ομάδες από το στοίχημα, σε καλό δρόμο”.

Για την ομάδα του τον Εργοτέλη: “Ο Εργοτέλης, όπως και όλες οι ομάδες είναι γρίφος. Θα υπάρξουν πολλές εκπλήξεις. Θα είναι πιεσμένο το πρόγραμμα, με ματς ανά 4 ημέρες. Οι ομάδες που θα αντέξουν θα είναι εκείνες που θα έχουν το ρόστερ τους σε πολύ καλή κατάσταση, είτε δεν θα έχουν τραυματισμούς. Εμείς είχαμε πολλά προβλήματα τραυματισμών. Οποιαδήποτε πρόβλεψη εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο”.

mirrorsports.gr