Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Τραυματισμοί στα γόνατα, η “μάστιγα” στο τοπικό Χανίων!

Συνεχείς, δυστυχώς, είναι οι τραυματισμοί ποδοσφαιριστών στο τοπικό Χανίων.

Οι περισσότεροι μάλιστα, εξ αυτών στα γόνατα και πολλοί εξ αυτών βαριάς μορφής, που στερούν το ποδόσφαιρο στους παίκτες, για αρκετούς μήνες. Η υγεία πάνω από όλα και καλό θα ήταν να λείπουν αυτοί οι τραυματισμοί.

Τελευταία παραδείγματα τραυματισμών ποδοσφαιριστών στο τοπικό Χανίων, οι Καρβούνης, Παπαδάκης, Γιαννουδάκης, Κοπανάκης, ακόμα και ο Σεληνιωτάκης κ.α.

Ο Παπαδάκης του Μινώταυρου αποχωρεί τραυματίας προχτές στις Μουρνιές

Τι φταίει όμως;

Σίγουρα, οι κακής ποιότητες πλαστικοί τάπητες, σε πολλά γήπεδα στα Χανιά αποτελούν μια πολύ βασική αιτία των πολλών τραυματισμών, καθώς επιβαρύνουν τα γόνατα των ποδοσφαιριστών.

Σύμφωνα πάντως με άποψη φυσικοθεραπευτών αλλά και ιατρών εδώ στα Χανιά, βασική αιτία αποτελεί η παρατεταμένη προετοιμασία των ομάδων, λόγω της αναστολής των πρωταθλημάτων που άργησαν να ξεκινήσουν. Την ίδια στιγμή, οι ομάδες στην ίδια περίοδο προετοιμασίας έπαιζαν φιλικά, αλλά όλα αυτά καθιστούσαν αδύνατη την ομαλή είσοδο των παικτών σε συνθήκες αγώνων. Είναι αυτό που μας είπε φυσικοθεραπευτής, ότι “εκεί που θα έπρεπε να σβήνουν οι παίκτες, αυτοί έκαναν προετοιμασία”!

Προσθέστε ότι πάρα πολλοί παίκτες, την περίοδο της προετοιμασίας δούλευαν στον τουριστικό τομέα, με συνέπεια η επιβάρυνσή τους να είναι ακόμα μεγαλύτερη.

Πλέον, ο φόβος για νέους τραυματισμούς είναι υπαρκτός, καθώς, ειδικά στην Α’ ΕΠΣΧ υπάρχουν και εμβόλιμες και εξ αναβολής παιχνίδια.

Το μόνο που μένει είναι να προσέχουν οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές (όσο είναι εφικτό) και οι προπονητές να συντονίσουν τις προπονήσεις τους με τέτοιο τρόπο ώστε να αποφεύγονται επιπλέον επιβαρύνσεις.

Είναι κρίμα, ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές να πληρώνουν ακριβά το χόμπι τους και να τους επιβαρύνει, με τραυματισμούς, την καθημερινότητά τους.

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr
info@mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *