Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Tριανταφύλλου: Ημερίδα στην ΕΠΣ Χανίων με προπονητές για τη διαιτησία

Αρκετό ενδιαφέρον παρουσίασε και η ομιλία του προέδρου της Επιτροπής Διαιτησίας της ΕΠΣ Χανίων, Γιώργου Τριανταφύλλου.

Η ομιλία του στο περιθώριο της κλήρωσης των τοπικών πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Χανίων είχε αρκετά ενδιαφέροντα σημεία που άπτονται της διαιτησίας στα Χανιά και στο δύσκολο έργο της, η οποία σαφώς λειτουργεί κάτω από αντίξοες συνθήκες με, πλέον, λιγότερο “δυναμικό” σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ αποκάλυψε ότι επίκειται ημερίδα στην ΕΠΣ Χανίων, με πρωτοβουλία της Επιτροπής διαιτησίας και με προσκεκλημένους τους προπονητές των ομάδων του τοπικού αλλά και προπονητές που, ενδεχομένως, τη δεδομένη στιγμή, δε δουλεύουν σε ομάδα.

Η συγκεκριμένη ημερίδα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα μάθημα για τους κανονισμούς διαιτησίας που ισχύουν και που ενδεχομένως, σε κάποιες περιπτώσεις έχουν τροποποιηθεί. Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Τριανταφύλλου, “όπως εμείς οι διαιτητές δεν ξέρουμε προπονητική, έτσι και οι προπονητές δεν γνωρίζουν τους κανονισμούς διαιτησίας όπως εμείς, συνεπώς θα ήταν εποικοδομητικό να δώσουν το παρών στην ημερίδα. Να δουν τη φιλοσοφία των κανονισμων διαιτησίας”.

Η ημερίδα θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες.

Ο Γιώργος Τριανταφύλλου ανέφερε επίσης ότι στην ΕΠΣ Χανίων υπάρχουν 18 αξιολογημένοι διαιτητές που εκπροσωπούν επάξια τον νομό και την Ένωση. “Όλοι οι διαιτητές είναι μέρος των τοπικών πρωταθλημάτων. Πρέπει επίσης να δείξουμε εμπιστοσύνη στους νεότερους. Ο αριθμός των διαιτητών ελαττώθηκε αλλά σε όλα τα ματς οριζόταν τριάδα. Σε παλαιότερες εποχές με προηγούμενες διοικήσεις αναζητούνταν , σε κάποιες περιπτώσεις, διαιτητές από την εξέδρα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Οι διαιτητές είναι λιγότεροι σε σχέση με άλλες χρονιές. Σε ορισμένες περιπτώσεις διαιτητές έπαιξαν 50-60 ματς. Πώς ζητάμε λοιπόν να μην κάνουν κανένα λάθος; Να χαμηλώσουμε τους τόνους”, επεσήμανε ο κ. Τριανταφύλλου αναφερόμενος προφανώς στα πολλά περιστατικά διαμαρτυριών ομάδων προς τους διαιτητές, τη χρονιά ειδικά που μας πέρασε.

Τέλος, ευχήθηκε οιι άμεσα εμπλεκόμενοι με το τοπικό ποδόσφαιρο να δουν διαφορετικά την κατάσταση. ενώ ανέφερε ότι η ποιότητα των ορισμών διαιτητών εξαρτάται με το να υπάρχει σταθερό πρόγραμμα των πρωταθλημάτων.

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *