Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Αυτοδιοίκηση

Τριγμοί στη … “συμμαχία” ;

Εμφανές το τελευταίο διάστημα ότι η “συμμαχία” δεν προχωρά…

Είχαμε αρκετό καιρό να ασχοληθούμε με τα αυτοδιοικητικά, αλλά λίγο η αθλητική επικαιρότητα, λίγο το γεγονός ότι η ευρύτερη επικαιρότητα κινείται μεταξύ ελληνοτουρκικών και κορωνοϊού, είχε ατονίσει το ενδιαφέρον για τα τοπικά.

Ας ζεστάνουμε όμως σιγά σιγά τις μηχανές και σε αυτό βοηθά η , όπως φαίνεται, πολύ επισφαλής (όπως αποδεικνύεται) “συμμαχία” του νυν Δημάρχου Χανίων Παναγιώτη Σημανδηράκη με τον -ακριβώς- προηγούμενο Δήμαρχο Τάσο Βάμβουκα.

Τελευταίο “χτύπημα” στη …συμμαχία, η πλήρης αντίθεση του Τάσου Βάμβουκα με την απόφαση της δημοτικής αρχής Χανίων να μη διεξαχθεί φέτος ο Αγροτικός Αύγουστος στα Χανιά. Τονίζει μάλιστα ότι για το θέμα αυτό πρέπει να αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο Χανίων και ότι πρέπει να συζητηθεί στο σημερινό ΔΣ (στις 15:30).

Επίσης, με δεύτερη επιστολή του, ο Τάσος Βάμβουκας εκφράζει την αντίθεσή του με την απόφαση της δημοτικής αρχής η οποία προτίθεται να καταργήσει το ληξιαρχείο Ελευθερίου Βενιζέλου. Στην επιστολή του υπερθεματίζει την χρησιμότητα συνέχισης λειτουργίας του συγκεκριμένου ληξιαρχείου και φυσικά το θέμα αυτό να συζητηθεί στο σημερινό ΔΣ.

Διπλή διαφοροποίηση, μέσα σε μια μέρα, που δηλώνει ότι, ένα σχεδόν χρόνο μετά τη “συμμαχία” των δύο με φόντο την εξασφάλιση της πλειοψηφίας της δημοτικής αρχής στη λήψη αποφάσεων στα ΔΣ και με την παροχή δύο αντιδημάρχων (και άλλων στελεχών) εκ μέρους Βάμβουκα στον Δήμαρχο Σημανδηράκη,  μάλλον κάτι δεν πάει καλά στη δομή της…

Είναι φυσιολογικό έως ένα βαθμό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις, αλλά όσο αυτές πληθαίνουν, τόσο ανεβάζουν τη θερμοκρασία στην αίθουσα του ΔΣ στην Κυδωνίας…

Θα επανέλθουμε…

Ο “έξω” αυτοδιοικητικός

mirrorsportschania@gmail.com