Κατηγορίες
Στίβος

Τρίτος στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο Ρίψεων ο Ντουσάκης!

Ο Ορέστης Ντουσάκης χάρισε στην Ελλάδα τη, χρονικά, δεύτερη διάκρισή της στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο ρίψεων στη Λεϊρία, έπειτα από έναν… επεισοδιακό αγώνα στη σφυροβολία για αθλητές κάτω των 23 ετών.

Με καλύτερη βολή στα 68.78 στη δεύτερη προσπάθειά του, ο αθλητής του Γιάννη Μπαρλή κατέλαβε την τρίτη θέση πίσω από τον Νταβίντ Πιλάτ, που έριξε 71.52 και τον Κύπριο Ιωσήφ Κεσίδη που πέτυχε εθνικό ρεκόρ με 70.63.

Ο Ντουσάκης έριξε 64.05 στην πρώτη προσπάθειά του και ήταν άκυρος σε όλες τις υπόλοιπες.

Ο αγώνας κράτησε περίπου τέσσερις ώρες, καθώς πέρα από το γεγονός ότι – όπως συμβαίνει πάντα σε αυτή τη διοργάνωση – και οι 18 συμμετέχοντες επιχείρησαν έξι βολές, με την έναρξη της πέμπτης βολής η εξέλιξη διακόπηκε, αφού η άκυρη βολή του Πορτογάλου Φρανσίσκο Καλάου προκάλεσε μεγάλη ζημιά στον κλωβό. Οι κριτές πρότειναν να συνεχιστεί ο αγώνας με πιο ανοιχτές τις πύλες του κλωβού, αλλά η ιταλική ομάδα δεν συμφώνησε καθώς ο αθλητής της Νταβίντε Κόστα είναι αριστερόχειρας.

Ο αγώνας διακόπηκε για περισσότερο από μία ώρα και συνεχίστηκε με τις δύο τελευταίες βολές, όπου δε σημειώθηκε καμία αλλαγή στις πρώτες θέσεις.

ΕΡΤ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *