Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τρομερή δήλωση Άδωνη Γεωργιάδη:« Οι κομμουνιστές ανεβάζουν τους φόρους- Με δεξιά ο ΦΠΑ θα είναι στο 0%»

«Ας είχαμε πάντα Δεξιά στην εξουσία και σήμερα θα είχαμε 0% ΦΠΑ”, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως “όσο φέρνεις κομμουνιστές στην κυβέρνηση οι φόροι ανεβαίνουν, ενώ όσο φέρνεις δεξιούς οι φόροι πέφτουν». Κουβέντες που σίγουρα θα συζητηθούν και θα δώσουν πάτημα στην αντιπολίτευση.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη μείωση του ΦΠΑ στα τρόφιμα που έκανε η Ισπανία, κάτι το οποίο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ ζητούν να γίνει και στην Ελλάδα, ο υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε πως οι Podemos κληρονόμησαν από την κυβέρνηση της Δεξιάς ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα 4% και 10%, το 4% το έκαναν 0% και το 10% το έκαναν 5%, ενώ η η Νέα Δημοκρατία είχε την εξαιρετική ατυχία να παραλάβει ΦΠΑ 24% και 13% από τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για ατυχή σύγκριση. Η δημοσιονομική επίπτωση από το 24% στο 0% είναι πολύ διαφορετική από το 4% στο 0%, σημείωσε και κατέληξε:

“Είσαι ο ΣΥΡΙΖΑ που έχεις φορολογήσει ό,τι πετάει και ό,τι κολυμπάει και μιλάς για τον Μητσοτάκη που έχει μειώσει 25 φόρους; Ελεος, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί”.

Καλάθι του νοικοκυριού

Το “καλάθι του νοικοκυριού” αποδίδει και μετά από 9 εβδομάδες οι τιμές όχι απλά είναι σταθερές αλλά συνεχίζουν να πέφτουν, σημειώνοντας μείωση της τάξεως του 4%, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια αυτοψίας σε σούπερ μάρκετ Μασούτη.

Όπως ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην ΕΡΤ, η μέση τιμή του καλαθιού πριν από 2,5 μήνες ήταν περίπου στα 115 ευρώ, σήμερα στα ίδια προϊόντα η μέση τιμή του είναι κάτω από τα 95 ευρώ.

Τόνισε δε ότι όσο περισσότερο ψωνίζει κάποιος καταναλωτής από το “καλάθι του νοικοκυριού”, τόσο περισσότερο κερδίζει χρήματα. Παράλληλα ευχαρίστησε τις αλυσίδες των σούπερ μάρκετ που έχουν βάλει πλάτη, όπως είπε χαρακτηριστικά, καθώς υπάρχει σύγκλιση των τιμών των προϊόντων τους και καμία αλυσίδα δεν ανεβάζει τις τιμές, σημείωσε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *