Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ IN THE SPOTLIGHT

Tσίκινης: Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι στη διαιτησία!

Στο Metropolis 95.5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο παλαίμαχος διαιτητής και πρώην τεχνικός διευθυντής του Κισσαμικού Ηρακλής Τσίκινης και με αφορμή τον ορισμό Ελλήνων διαιτητών στα play offsΑρχικά, ο κ. Τσίκινης είπε: 

«Μετά τα τελευταία γεγονότα νομίζω ήταν μονόδρομος η λύση του Έλληνα διαιτητή από τη στιγμή που έπεσε μπλόκο και δεν μπορούσε να βρει λύση ο κ. Μπένετ. Είναι μια μέση λύση η έλευση ξένου VARίστα, βάζει ένα φίλτρο στο πως διεξαχθεί ένα παιχνίδι. Αυτό συμβαίνει κατά κόρον στην Κύπρο και έχει πάει πάρα πολύ καλά. Οι πολύ σημαντικές αποφάσεις κρίνονται και από τον VARίστα. Άρα εδώ υπάρχει ένα αξιόπιστο φίλτρο διεξαγωγής του αγώνα».

Για τη χημεία μεταξύ του διαιτητή και του VARίστα: «Δε χρειάζεται να έχουν. Το λέω διότι οι φάσεις φιλτράρονται βάσει κανονισμού. Ίσως είναι και καλό που δεν γνωρίζονται γιατί σε πολλές περιπτώσεις ο ένας μπορεί να καλύπτει τον άλλο. Στην Κύπρο είχαμε αρμονική συνύπαρξη στις επίμαχες φάσεις των πέναλτι, οφσάιντ κλπ.».Για τον Ευαγγέλου: «Είναι ένας έμπειρος διαιτητής, έχει παίξει σημαντικά παιχνίδια, η ηλικία του τον έκανε να μη γίνει διεθνής. Όλες οι επιλογές κρίνονται εκ του αποτελέσματος. Μπορεί να έπαιζε ένας διεθνής διαιτητής και να μην τα πήγαινε καλά».

Αν πάει καλά ο Ευαγγέλου, ίσως γίνει κουβέντα για Έλληνες διαιτητές στα ντέρμπι: «Έχει ήδη ξεκινήσει η κουβέντα. Και αν μείνει ο κ. Μπένετ θα έχουμε ελάχιστες ελεύσεις ξένων διαιτητών στο πρωτάθλημα. Θα έχουμε θερμό καλοκαίρι για το θέμα αυτό».

Γιατί δεν ορίστηκε ο Τάσος Σιδηρόπουλος που είναι διεθνής: «Όλοι οι Έλληνες διαιτητές και ο κ. Σιδηρόπουλος που είναι ελίτ, έχουν βεβαρημένο παρελθόν και καχυποψία από όλους. Δεν υπάρχει κάτι που να μη σχολαστεί από παράγοντες ή δημοσιογράφους. Ο κ. Σιδηρόπουλος έχει το προσόν του διεθνούς αλλά αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορεί ο Ευαγγέλου να παίξει αυτό το παιχνίδι».

Πηγή: soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *