Κατηγορίες
Γ' Εθνική IN THE SPOTLIGHT

Τσίρκοβιτς “μαινόμενος”: “Οι ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και του τοπικού είναι ανύπαρκτοι και άχρηστοι;”

Tι αναφέρει ο πρώην προπονητής του Πλατανιά.

Mήνυμα με πολλούς αποδέκτες, την Πολιτεία, την ΕΠΟ, αλλά και όλους όσους εμπλέκονται με τον χώρο του ποδοσφαίρου, έστειλε ο τεχνικός του Παμβουπρασιακού Μίκι Τσίρκοβιτς, ο οποίος στάθηκε στην άδικη μεταχείριση που έχει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο και οι μικρές κατηγορίες.

Με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, μίλησε για απαξίωση των μικρών κατηγοριών, αλλά και των ανθρώπων οι οποίοι εργάζονται σε αυτές, οι οποίοι βρίσκονται στο έλεος του Θεού. Μια σκληρή παραδοχή, για όλους τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές οι οποίοι μόνο στα χαρτιά είναι ερασιτέχνες, καθώς στην πράξη δουλεύουν ως επαγγελματίες και με τα χρήματα από τις ομάδες τους, συντηρούν τις οικογένειές τους, έστω και ανασφάλιστοι. Ένα γεγονός για το οποίο όσοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο εθελοτυφλούν και καμία ολιστική μελέτη, κανένας πολιτικός παράγοντας, δεν έθεσε ποτέ στο τραπέζι, αλλά ούτε είχε και τη διάθεση να ανατρέξει να δει τι γίνεται σε προηγμένες ποδοσφαιρικά χώρες, όπου έχει βρεθεί τρόπος ακόμα και οι ερασιτεχνικές ομάδες να ασφαλίζουν την εργασία των ποδοσφαιριστών τους και να τους αναγνωρίζεται το δικαίωμα σε αυτή, μέσω σύναψης ιδιωτικών συμφωνητικών.

Ο Μίκι Τσίρκοβιτς, ανέφερε (απόδοση ilia.news):

«Πόσο λυπηρό και απίστευτο εκεί που έχουν καταντήσει οι άνθρωποι που διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Με ποιο δικαίωμα έχουν το θράσος να απαξιώνουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Και κάποιοι γλύφτηδες τους υποστηρίζουν. Δηλαδή οι ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και του τοπικού είναι τόσο ανύπαρκτοι, άχρηστοι και τους κόβετε κάτι που τόσο αγαπάνε. Πόσες οικογένειες προπονητών, ποδοσφαιριστών, έχουν μείνει αυτή τη στιγμή στο έλεος των ανθρώπων που τους έχουν απαξιώσει. Λοιπόν κύριοι. Οι ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και του τοπικού, και μάγκες είναι και αξιοπρέπεια έχουν και αγαπάνε αυτό που τους στερείτε. Ο Θεός όμως βλέπει. Να είστε σίγουροι. Κάνετε διακρίσεις και όλους εμάς που ασχολούμαστε με το ποδόσφαιρο, έστω και στις μικρές κατηγορίες, δεν μπορείτε να μα πάρετε την αξιοπρέπεια γιατί είμαστε και θα παραμείνουμε μάγκες. Σε όλους τους ποδοσφαιριστές της Γ΄ Εθνικής και του τοπικού, ένα μεγάλο μπράβο για το ήθος και τη μαγκιά που έχουν. Και σε όλους τους παράγοντες για το κουράγιο και τα στήριξη που προσφέρουν στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Όσο γι’ αυτούς που γλείφουν για να είναι προπονητές και υποστηρίζουν ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν αξίζει να τους πω ότι έχουν ημερομηνία λήξης ως προπονητές».