Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τζανάκης: Αποκλιμάκωση με 1.500 κρούσματα από τον Απρίλιο

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού και το πότε θα δούμε αποκλιμάκωση των κρουσμάτων, μίλησε στον ΑΝΤ1 το πρωί της Πέμπτης (11/3) ο καθηγητής Πνευμονολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης και Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, Νίκος Τζανάκης.

Σημείωσε δε ότι η άρση του lockdown εξαρτάται τόσο από το γενικό, όσο και από το τοπικό επιδημιολογικό φορτίο. 

«Εκτιμούμε ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα της κορύφωσης του κύματος αυτού της πανδημίας, η οποία πιθανώς να επέλθει το πενθήμερο 20-25 Μαρτίου. Μέχρι τότε και για τις πρώτες ημέρες μετά από αυτήν την περίοδο, ο αριθμός των κρουσμάτων θα κυμαίνεται στα επίπεδα αυτών των ημερών, πότε 100-200 επάνω ίσως φθάνει και πάνω από 3000 και πότε αντίστοιχα χαμηλότερα από τους αριθμούς των τελευταίων ημερών», είπε ο κ. Τζανάκης.

«Ουσιαστικά αποκλιμάκωση με 1500 κρούσματα και λιγότερα θα πρέπει να αναμένουμε από τις πρώτες ημέρες του Απριλίου», τόνισε ο Διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ. 

Σε ότι αφορά την άρση του lockdown, είπε ότι αυτή εξαρτάται και από το συνολικό και από το τοπικό επιδημιολογικό φορτίο, καθώς όπως ανέφερε μπορεί ο συνολικός αριθμός κρουσμάτων να είναι ίδιος, όμως στην Αττική να έχουν μειωθεί σημαντικά και να υπάρχει αύξηση τους σε άλλες περιοχές, οπότε μπορούν να ακολουθηθούν διαφορετικές πολιτικές κατά περίπτωση.

newsit.gr