Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

Τζιλιβάκης σε ΚΟΕ: Να επανεκκινήσει άμεσα ο αθλητισμός

Δηλώσεις στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας με αφορμή την αποστολή στη Νίκαια για τους 11 Ελληνες αθλητές και αθλήτριες που θα λάβουν μέρος στο διεθνές μίτινγκ κολύμβησης παραχωρεί ο Κώστας Τζιλιβάκης.

Ο προπονητής του Ναυτικού Ομίλου Χανίων και ομοσπονδιακός τεχνικός τόνισε ότι πρέπει να επανεκκινήσει άμεσα ο αθλητισμός, σημειώνοντας ότι τα κρούσματα που υπάρχουν στον υγρό στίβο είναι περιορισμένα και πως ο κίνδυνος για την μετάδοση του ιού είναι ελάχιστος.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Τζιλιβάκης θα βρίσκεται μαζί με τον Ακη Οικονόμου στο πλευρό των Ελλήνων αθλητών στο μίτινγκ που ακολουθεί.

Ακολουθούν οι δηλώσεις του.

«Η Νίκαια είναι το πρώτο ταξίδι για τους Ελληνες κολυμβητές, ενώ έχουμε σαν επιδίωξη και την συμμετοχή μας σε αγώνες που θα γίνουν στην Μασσαλία. Ουσιαστικά πρόκειται για την έναρξη των αγωνιστικών υποχρεώσεων για τα παιδιά μας που θα κληθούν αργότερα να εκπροσωπήσουν την χώρα στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στην Νίκαια θα δούμε σε ποια κατάσταση βρίσκονται οι αθλητές μας που αντιμετωπίζουν τεράστια προβλήματα με την έλλειψη εσωτερικών διοργανώσεων. Η άποψή μου είναι ότι άμεσα πρέπει να επανεκκινήσει ο αθλητισμός στις αγωνιστικές κατηγορίες. Ακολουθώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, σε αγαστή συνεργασία με την ΓΓΑ, να μπούμε γρήγορα σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Εχουμε αποδείξει ότι τα κρούσματα στον υγρό στίβο είναι περιορισμένα και ο κίνδυνος για την μετάδοση του ιού ελαχιστοποιείται. Πολύ σύντομα πρέπει επίσης να ξεκινήσει η λειτουργία των Ακαδημιών για να κρατήσουμε στον χώρο τα παιδιά που θα εκπροσωπήσουν επάξια την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».