Κατηγορίες
TENNIS CORNER

Τζόκοβιτς: “Δεν εμβολιάζονται κι ας χάσω τρόπαια!”

H συνέντευξή του στο BBC, στην πρώτη του δημόσια τοποθέτηση μετά την μεγάλη περιπέτεια στην Αυστραλία, ο Νόβακ Τζόκοβιτς εξήγησε τους λόγους για τους οποίους δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο για τον κορονοϊό, τονίζοντας ότι δεν είναι αντιεμβολιαστής αλλά υπέρ της ελευθερίας της επιλογής.

Ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο που απουσίασε από το πρώτο Grand Slam της σεζόν λόγω του ότι ηταν ανεμβολίαστος, είπε ότι προτιμάει να χάσει το Roland Garros και το Wimbledon παρά να εμβολιαστεί…

“Ποτέ δεν ήμουν κατά των εμβολίων. Καταλαβαίνω ότι γίνεται μια παγκόσμια προσπάθεια για τη διαχείρηση του ιού και να έρθει επιτέλους το τέλος σε αυτή την κατάσταση. Ο εμβολιασμός είναι ίσως η μεγαλύτερη προσπάθεια. Το σέβομαι απόλυτα. Αλλά πάντα υποστήριζα την ελευθερία να επιλέγεις τι βάζεις στο σώμα σου. Για μένα αυτό είναι το βασικό, είναι πραγματικά η αρχή του να κατανοείς τι είναι σωστό και τι λάθος για σένα.

“Εγώ ως επαγγελματίας αθλητής, πάντα εξέταζα προσεκτικά, αξιολογούσα ό,τι έρχεται από τα συμπληρώματα, τα τρόφιμα, το νερό, οτιδήποτε μπαίνει στο σώμα μου ως καύσιμο. Με βάση όλες τις πληροφορίες που πήρα, αποφάσισα να μην κάνω το εμβόλιο” τόνισε χαρακτηριστικά στο Βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων.Remaining Time-0:00FullscreenMute

Ο Νόλε συνέχισε στο ίδιο μήκος κύμματος, λέγοντας οτι κατανοεί τις συνέπειες της απόφασής του.

“Κατανοώ τις συνέπειες της απόφασής μου. Μία από τις συνέπειες της απόφασής μου ήταν να μην πάω στην Αυστραλία, ήμουν έτοιμος να μην πάω. Καταλαβαίνω ότι αφού δεν έχω εμβολιαστεί σήμερα, δεν μπορώ να ταξιδέψω στα περισσότερα τουρνουά. Αυτό είναι το τίμημα που είμαι διατεθειμένος να πληρώσω”.

Όταν ρωτήθηκε αν προτιμάει να μην διεκδικήσει το ρεκόρ στα Grand Slam για να εμβολιαστεί, ο 34χρονος Σέρβος ξεκαθάρισε: “Ναι”.

“Οι αρχές για το τι θα βάλω στο σώμα μου, είναι πιο σημαντικές από οποιονδήποτε τίτλο. Προσπαθώ να είμαι καλά με το σώμα μου, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να επιλέξει, να ενεργήσει ή να πει ό,τι θεωρεί κατάλληλο. Ποτέ δεν είπα ότι είμαι μέρος του αντιεμβολιαστικού κινήματος. Κανείς σε όλη τη διαδικασία, κατά τη διάρκεια της αυστραλιανής ιστορίας, δεν με ρώτησε για τη στάση ή τη γνώμη μου για τον εμβολιασμό. Κανένας. Έτσι δεν μπορούσα να εκφράσω πραγματικά τι νιώθω και ποιά είναι η στάση μου. Είναι λυπηρό που υπήρξε αυτή η παρανόηση, το λάθος συμπέρασμα που έχει βγει σε όλο τον κόσμο με βάση κάτι με το οποίο διαφωνώ εντελώς”.

tennis24.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.