Κατηγορίες
TENNIS CORNER

Τζόκοβιτς: Τα παιδικά χρόνια στον πόλεμο στη Σερβία και οι προπονήσεις στα βομβαρδισμένα σημεία

O Τζόκοβιτς, επικράτησε του Στέφανου Τσιτσιπά και κατέκτησε το Roland Garros, σε μία ακόμη επιτυχία του Σέρβου.

Ο Τζόκοβιτς κέρδισε τον Τσιτσιπά, με 3-2 σετ, στο Roland Garros, έτσι κέρδισε ακόμα έναν τίτλο.

Ο Σέρβος πάντως για να καταφέρει να γίνει το νούμερο ένα της παγκόσμιας κατάταξης, δεν είχε τόσο… βατό δρόμο.

Γεννήθηκε στο Βελιγράδι τον Μάιο του 1987. Σε ηλικία μόλις τεσσάρων ετών άρχισε να του αρέσει το τένις. Ο πατέρας και η μητέρα του, είχαν μια εταιρία, που περιλάμβανε, πέρα από εστιατόρια και ακαδημία τένις.

Είχε πολύ δύσκολα παιδικά χρόνια και έκανε πολύ μεγάλες υπερβάσεις για να καταφέρει να φτάσει εδώ, που βρίσκεται τώρα. Καθώς έζησε τον πόλεμο στην Γιουγκοσλαβία.

Οι βομβαρδισμοί στο Βελιγράδι, ανάγκασαν αυτόν και τους δικούς του, να περάσουν πολύ καιρό στα καταφύγια. Με την προπονήτρια του Γέλενα Γκένσιτς, λέγεται πως έκαναν μαθήματα του αθλήματος, σε μέρη που είχαν ήδη βομβαρδιστεί.

Η σκέψη ήταν πως δεν θα συνέβαινε ξανά εκεί το ίδιο, οπότε δεν θα βρίσκονταν σε κίνδυνο. Η προπόνηση γινόταν σε άδειες πισίνες, σε παλιά εγκαταλελειμμένα εργοστάσια, σε απόμακρες αλάνες.

Μόλις στα 13 του, πήγε στην ακαδημία του Κροάτη Νίκολα Πίλιτς παλαίμαχου τενίστα, στο Μόναχο. Έναν χρόνο αργότερα άρχισε την τη διεθνή του καριέρα.

Ο Τζόκοβιτς μαζί με τη σύζυγό του, Γελένα, είναι ιδρυτές του «Novak Djokovic Foundation». Είναι ένας μην κερδοσκοπικός οργανισμός, που ιδρύθηκε το 2007, με σκοπό να βοηθήσει τα παιδιά που χρίζουν βοήθειας, στην Σερβία.

Να λάβουν καλή προσχολική εμπειρία, ώστε να έχουν πολλές πιθανότητες να πετύχουν στην ζωή τους. Όπως ακριβώς έκανε και αυτός.

sportime.gr