Κατηγορίες
ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ IN THE SPOTLIGHT

Τζωρτζάκης: “Έχω δουλέψει και αυτό βγήκε”

Ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης κατέλαβε την 3η θέση στο Γύρο Εσθονίας και σχολιάζει την απόδοσή του στη χώρα της Βαλτικής.

Απόλυτα θετική χαρακτηρίζεται η παρουσία για τον Πολυχρόνη Τζωρτζάκη στον Γύρο Εσθονίας (UCI 2.1). Ο Χανιώτης πρωταθλητής τέσταρε τις δυνάμεις του, καταλαμβάνοντας την 3η θέση στη γενική κατάταξη. Μαζί του και ο Χάρης Καστραντάς, ο οποίος κατετάγη στην 24η θέση. Και οι δύο Έλληνες αναβάτες αγωνίστηκαν με τα χρώματα της επαγγελματικής τους ομάδας Kuwait Pro Cycling Team

Το σημερινό 2ο ετάπ, απόστασης 162,4χλμ., έγινε σε κυκλική διαδρομή 10,2χλμ., στην πόλη του Ταρτού και ο Τζωρτζάκης τερμάτισε στην 6η θέση, πέντε δευτερόλεπτα πίσω από τον Εσθονό, Λάας Μάρτιν (3ώρ.55:23). Στη γενική κατάταξη ο Χανιώτης αναβάτης πήρε την 3η θέση και μαζί με τον Μάρτιν είχαν διαφορά επτά δευτερολέπτων από τον Εσθονό, Καρλ Πάτρικ Λάουκ που ήταν ο νικητής σε 8ώρ.02:59. Επίσης ο Έλληνας πρωταθλητής πήρε τη 2η θέση στην κατάταξη πόντων (15β.).

Ο Χάρης Καστραντάς σήμερα τερμάτισε με χρονική απόσταση 2 λεπτά και 25’’από τον Μάρτιν. Στη γενική κατάταξη ο αναβάτης του ΠΟ Βόλος ήταν στην 24η θέση, 3:02 από τον νικητή. 

Ο πρωταθλητής του ΠΟΧ Τάλως σχολιάζοντας την παρουσία του στο Γύρο Εσθονίας, είπε στο Sports3.gr.: «Πήγε καλά, ήταν ένα πολύ δύσκολο σιρκουί μέσα στην πόλη. Ήμουν σε καλή μέρα και πάλεψα για τη νίκη στη γενική κατάταξη. Αλλά είναι δύσκολο να επιτεθείς και να κρατηθείς μπροστά, όταν τρέχεις απέναντι σε τόσο δυνατές και οργανωμένες ομάδες , Τελικά κράτησα την 3η θέση στην γενική κατάταξη του Γύρου.

Είμαι ευχαριστημένος, γιατί έχω δουλέψει και αυτό βγήκε. Αλλά ξέρω πολύ καλά ότι στην ποδηλασία και στον πρωταθλητισμό γενικότερα τα αποτελέσματα δεν αντικατοπτρίζουν την προσπάθεια και τη δουλειά που έχεις κάνει. Γιατί το αποτέλεσμα επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες».

Η συνέχεια για τον Τζωρτζάκη και τον Καστραντά περιλαμβάνει το Tour of Maloposka στην Πολωνία την άλλη εβδομάδα.

«Θα προσπαθήσω να έχω μια καλή αποκατάσταση μέχρι τότε. Αν και ίσως τρέξω λίγο πιο αμυντικά, γιατί δεν θέλω να αδειάσω από ενέργεια για δεύτερη εβδομάδα σερί. Μετά θα επιστρέψω στην Ελλάδα» κατέληξε ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης.