Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Τζώρτζογλου: “Ένα μήνα πριν τις εκλογές της ΕΠΟ και δεν ξέρουμε τους υποψήφιους”-Τι είπε για Μελισσανίδη και “δυνατους”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Νίκος Τζώρτζογλου, παραχώρησε συνέντευξη στον ”FOCUS FM” όπου αναφέρθηκε στις εκλογές της ΕΠΟ και σε μια πιθανή υποψηφιότητα του Γιώργου Λυσσαρίδη για την προεδρία στις επερχόμενες εκλογές της ομοσπονδίας.

Αναλυτικά όσα είπε: 

«Είμαστε ο μοναδικός φορέας στον πλανήτη που λιγότερο έναν μήνα πριν τις εκλογές ο μόνος που δεν ξέρει τους υποψήφιους είμαστε εμείς οι ίδιοι! Θα τους μάθουμε μάλλον… μετά τις εκλογές. Εσείς ξέρετε κανέναν υποψήφιο;

Το παράξενο είναι ότι πάμε σε εκλογές, έναν μήνα πριν και οι ενδιαφερόμενοι, οι Ενώσεις και οι ΠΑΕ δεν ξέρουν ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι. Λογικά όπως ορίζει το καταστατικό στις 12 του Νοεμβρίου είναι η καταλυτική ημερομηνία για να κατατεθούν οι υποψηφιότητες και τα δικαιολογητικά. Γιατί το καταστατικό λέει ότι 10 μέρες πριν τις εκλογές πρέπει να ανακοινωθούν οι υποψήφιοι.

Ο Γραμμένος είναι φίλος μου, αξιοπρεπέστατος κύριος, ηθικός και τζέντλεμαν, αλλά αποδείχθηκε άτολμος πρόεδρος. Πρέπει να του δώσουμε όμως το ελαφρυντικό ότι έπρεπε να κρατήσει μια ισορροπία τρόμου, για να κρατήσει ικανοποιημένες όλες τις πλευρές εντός ελληνικών συνόρων. Ο συσχετισμός των δυνάμεων μέσα στην ΕΠΟ ήταν τέτοιος που δεν μπόρεσε να κάνει πράγματα που έπρεπε ή και πράγματα που ήθελε. Αποκλείω ότι θα είναι υποψήφιος εκ νέου, ακούω διάφορα ονόματα όπως τα διαβάζετε και εσείς.

Ο Δημητρίου είναι ένας έμπειρος παράγοντας, προερχόμενος από μια μεγάλη ένωση όπως αυτή των Αθηνών. Και ο Γραμμένος ήταν έμπειρος και από μεγάλη Ένωση, αλλά δεν κατάφερε να κάνει την διαφορά. Το… κουμάντο δεν είναι όπως το λέμε κουμάντο, είναι αυτός που έχει το πάνω χέρι στους εκλέκτορες. Από ότι φαίνεται σήμερα την δύναμη στην ΕΠΟ την έχει ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Αυτό γράφεται, αυτό λέγεται, αυτό φαίνεται εδώ και αρκετό καιρό. Αριθμητικά δεν το έχει ο Μελισσανίδης, αριθμητικά το έχει ο… βορράς το πάνω χέρι στην ΕΠΟ. Αν ισχύει αυτό περί συμμαχίας, προφανώς δίνει το δικαίωμα στον Μελισσανίδη να έχει προβάδισμα στις εκλογές και του Νοεμβρίου στην ομοσπονδία.

Εμείς σαν ΕΠΣ Ηρακλείου κάνουμε προσπάθειες με την ΟΥΕΦΑ και την ΦΙΦΑ εδώ και πολλά χρόνια να πάμε σε μια διαφορετική κατάσταση γενικότερα στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Να κηρυχθεί μια ανακωχή ανάμεσα στις ΠΑΕ με σκοπό την αποδέσμευση του ποδοσφαίρου από την επιτροπεία και να γίνει μια διοίκηση στην ΕΠΟ με αξιακό κώδικα και τήρηση των κανονισμών. Αυτό θα γίνει μόνο με πρόεδρο και διοίκηση κοινής αποδοχής όλων.

Υπάρχουν προσωπικότητες που θα μπορούσαν να μπουν μπροστά και να διοικήσουν το ποδόσφαιρο. Δεν χρειάζεται να είναι πρόεδρος Ένωσης για να μπει πρόεδρος στην ΕΠΟ. Είμαι υπέρ του να εκλεγεί ένα διερευρημένο εκλογικό σύστημα για να βγει μέσα από αυτό ένα σχήμα που θα διοικήσει δίκαια το ποδόσφαιρο. Δεν μπορείς να προσπαθείς παραμονές των εκλογών με βίαιο και αυταρχικό τρόπο να αλλάξεις το εκλογικό σύστημα της ΕΠΟ. Θα πρέπει να διευρυνθεί το εκλογικό σώμα αλλά να γίνει στο σωστό τάιμινγκ και με τις κατάλληλες συνθήκες.Ο Λυσσαρίδης είναι μια πολυτέλεια για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να ηγηθεί στην ΕΠΟ. Θα τον ψήφιζα με… χέρια και πόδια. Είναι κορυφαίος και σαν ήθος και σαν γνώστης του αντικειμένου. Υπάρχουν τέτοιες προσωπικότητες που έστω και τη ντελευταία ώρα μπορούν να εμφανιστούν, για να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Διαφορετικά τα πράγματα δεν είναι τόσο αισιόδοξα.

Θεωρώ ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ευλογημένος ο ΠΑΟΚ που αυτός ο άνθρωπος βρέθηκε τα τελευταία χρόνια να είναι ο ηγέτης. Είναι ευλογημένο το ελληνικό ποδόσφαιρο, αν εκμεταλλευόταν την πρόθεση του Ιβάν Σαββίδη. Ο σκοπός του είναι να καθαρίσει το ποδόσφαιρο, παρά το γεγονός ότι είχε την πλειοψηφία και τον πρόεδρο – όπως λένε – δεν έδειξε ότι είναι κυρίαρχος. Απεναντίας έχασε και ένα πρωτάθλημα στα χαρτιά, δεν είδαμε κάποια απόφαση σκανδαλώδη υπέρ του ΠΑΟΚ. Αδίκως υπάρχει αυτός ο πόλεμος στο πρόσωπο του και δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να τον κατηγορήσει για ανηθικότητα, για κομπίνες και για παράνομες καταστάσεις.

Το ελληνικό ποδόσφαιρο έμεινε στάσιμο και βρίσκεται σε μια… ημιθανή κατάσταση.