Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Τζώρτζογλου για Ζαγοράκη: «Το εγχείρημα δεν είναι εύκολο, είναι όμως το μόνο ρεαλιστικό βήμα αρκεί να τον αφήσουν”

Για την υποψηφιότητα Ζαγοράκη για την προεδρία της ΕΠΟ μίλησε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου, Ν. Τζώρτζογλου στη Nέα Κρήτη.

-Πιστεύετε ότι ο εμβληματικός αρχηγός της Εθνικής του 2004 θα τα καταφέρει στην προσπάθεια ανάταξης του ελληνικού ποδοσφαίρου;

«Εάν αναζητήσετε στο διαδίκτυο τέσσερεις λέξεις “Ζαγοράκης – Τζώρτζογλου – ΕΠΟ -2012” θα δείτε ότι από το Φεβρουάριο του 2012, η ΕΠΣ Ηρακλείου και εγώ προσωπικά προτείναμε επίμονα ότι ο Θόδωρας Ζαγοράκης θα μπορούσε να είναι μια καλή υποψηφιότητα για πρόεδρος στην ΕΠΟ, αρκεί να υπάρξουν φυσικά οι προϋποθέσεις…»

-Τί εννοείτε προϋποθέσεις; Ποιες είναι αυτές οι προϋποθέσεις;

«Το εγχείρημα αυτό δεν είναι εύκολο, είναι όμως το μόνο ρεαλιστικό βήμα που μπορεί να αποτελέσει παραγωγή ελπίδας, αρκεί να τον αφήσουν τον Θοδωρή…Πολλές είναι οι προϋποθέσεις… Κάποιες όμως βασικές είναι κατά την άποψή μου οι εξής:Κατ’ αρχήν απαραίτητη και βασική προϋπόθεση είναι ότι θα πρέπει ο Θοδωρής Ζαγοράκης να επιλέξει ο ίδιος το μεγάλο μέρος των συνεργατών του είτε διοικητικά στελέχη είναι αυτά, είτε υπαλληλικά στελέχη. Συνεργάτες που ανεπηρέαστοι και χωρίς εξαρτήσεις θα χαράξουν και θα περάσουν την φιλοσοφία τους και τις ιδέες τους. Έτσι σιγα σιγά να καταφέρουν την ανάδυση από το τέλμα της τοξικότητας και της ανυποληψίας και τη σταδιακή επαναφορά του ποδοσφαίρου μας σε τροχιά πραγματικής εξυγίανσης. Επίσης να υπάρξει συμφωνία και δέσμευση όλων και κυρίως των “μεγάλων” σε μια Διακήρυξη ΑΡΧΩΝ και ΑΞΙΩΝ, βασισμένη στον Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA και της UEFA, με απαραίτητη εναρμόνιση αλλά και ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ στους κανονισμούς των υπερεθνικών συνομοσπονδιών. Δηλαδή η εφαρμογή της ΟΛΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ….Να δοθεί επιτέλους μέριμνα και ηθική, αλλά κυρίως οικονομική στήριξη στις Ενώσεις, στον ερασιτέχνη παράγοντα και στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που έχει εγκαταλειφθεί αβοήθητο στη μοίρα του.Φυσικά το δυσκολότερο είναι να κηρύξουν όλοι και κυρίως οι BIG4 μια “ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΑΝΑΚΩΧΗ”»

-Το βλέπετε αυτό εύκολο, δηλαδή μια ανακωχή μεταξύ των BIG-4;

«Όχι βέβαια… Αυτό είναι και το πιο δύσκολο… Πολύ δύσκολο και απαιτεί ΤΟΛΜΗ και μεγαλοψυχία… Να πέσουν δηλαδή και να κοπούν τα διαχωριστικά “συρματοπλέγματα” που υπάρχουν μεταξύ των “μεγάλων”, οι ακραίες αντιπαλότητες και ίσως τα όποια άλλα πιθανά συμφέροντα, αλλά κυρίως οι ΕΓΩΙΣΜΟΙ που υπάρχουν»

-Η στήριξη της κυβέρνησης σας κάνει πιο αισιόδοξο;

«Φυσικά και θεωρούμε ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το εγχείρημα, τη σημαντική στήριξη τόσο της σημερινής Κυβέρνησης, και του αποφασιστικού πρωθυπουργού μας Κυριάκου Μητσοτάκη, που και θέλει και μπορεί κατά την άποψή μας να συνδράμει, όσο φυσικά και των υπερεθνικών συνομοσπονδιών FIFA και UEFA.Όμως αφήνω στο τέλος μια προϋπόθεση που χρειάζεται κάποιο χρόνο και είναι αρκετά δύσκολο βήμα.Αυτή είναι η ΑΛΛΑΓΗ ΤΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ και του τρόπου με τον οποίο βλέπουμε ΟΛΟΙ το ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι, είναι διασκέδαση, είναι μια κυριακάτικη γιορτή… Δεν είναι ρωμαϊκή αρένα…Κλείνω με μια ευχή: Να αφήσουν τον Θοδωρή τον Ζαγοράκη και τους συνεργάτες που θα επιλέξει να προσπαθήσουν. Ας τον αφήσουν… Αν τον αφήσουν είμαι σίγουρος για το θετικό αποτέλεσμα…»

soccerplus.gr