Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT

Β’ Εθνική μπάσκετ: Πλέι οφς, πλέι άουτ και 14 ομάδες να υποβιβάζονται!

Ακολουθώντας το μότο της Α2 Ανδρών, πολλές αλλαγές θα έχει και το νέο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής, το οποίο είναι και φέτος χωρισμένο σε 4 ομίλους με συνολικά 46 σωματεία.

Τέσσερα από αυτά θα βρεθούν στην Α2 Ανδρών, και 14 θα υποβιβαστούν, με βάση την μείωση των ομίλων που έχει αναγγείλει η ΕΟΚ.

Άνοδος

Οι πρωταθλητές των τεσσάρων ομίλων θα πρέπει να ξεχάσουν ότι η πρωτιά τους δίνει απευθείας άνοδο, καθώς από την τρέχουσα σεζόν μπαίνουν τα πλέι οφς.

Οι πρώτες τέσσερις ομάδες του κάθε ομίλου θα δώσουν αγώνες μεταξύ τους, με τον νικητή να αναδυκνείεται στις 3 νίκες, και τις ομάδες να μεταφέρουν τα αποτελέσματα της κανονικής περίοδου.Πλεονέκητμα έδρας έχουν όσες τερμάτισαν ψηλότερα στην κανονική περίοδο.

Αναλυτικά η Β’ Φάση των πλέι οφς : 

Στην Γ’ Φάση θα αγωνιστούν μεταξύ τους οι νικητές του 1ου και 2ου ομίλου και αυτοί του 3ου και του 4ου ομίλου :

B4 – B1

B2-B3

B8-B5

B6-B7

Πλεονέκτημα έδρας και σε αυτή την φάση έχουν οι ομάδες που τερμάτισαν ψηλότερα βαθμολογικά. Οι σειρές κρίνονται στις 2 νίκες και οι νικητές ανέρχονται στην Α2 Ανδρών.

Υποβιβασμός

Στην Γ’ Εθνική υποβιβάζονται συνολικά 14 ομάδες, ενώ κατευθείαν αυτό θα συμβεί με τους δυο τελευταίους σε 1ο και 2ο όμιλο και στον τελευταίο σε 30 και 40 όμιλο.

Από εκεί και πέρα στα πλέι άουτ θα συμμετάσχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις από 7-10 σε κάθε όμιλο. Νικήτρια αναδεικνύεται η ομάδα που θα φτάσει στις 3 νίκες, ενώ μεταφέρονται τα αποτελέσματα της κανονικής διάρκειας. Πλεονέκητμα έδρας έχει η ομάδα που τερμάτισε ψηλότερα βαθμολογικά.

Οι δυο νικήτριες ομάδες παραμένουν στην Β’ Εθνική.

7-10

8-9

basketa.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.