Κατηγορίες
Basket Corner IN THE SPOTLIGHT ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Β. Γιαννουλάκης: “Τα Χανιά είχαν πάντοτε κορμιά αλλά όχι παράγοντες στο μπάσκετ” – Τι είπε για Εργοτέλη, ΑΓΟΡ και ΑΟΚ

Για την άνοδο της ομάδας του στη Γ’ Εθνική μπάσκετ και τους στόχους που θέτει εκεί μίλησε ο πρόεδρος της ομάδας μπάσκετ του Εργοτέλη Βαγγέλης Γιαννουλάκης.

Μάλιστα, ο κ. Γιαννουλάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του Γαύδος Fm 88,8 και στον Βασίλη Φουντουλάκη, αναφέρθηκε στον ΑΓΟΡ αλλά και στις υπόλοιπες κρητικές ομάδες που θα αγωνιστούν σε Εθνικές κατηγορίες, ενώ σαν αντιπρόεδρος της ΕΚΑΣΚ, έκανε απολογισμό του έργου της Ένωσης.

Οι σημαντικότερες τοποθετήσεις του Βαγγέλη Γιαννουλάκη:

Για τον Εργοτέλη και την προσπάθεια των τελευταίων ετών: Πριν 3 χρόνια πέσαμε από τη Β’ Εθνική στο τοπικό για να ξαναβρούμε την όρεξή μας και τα κίνητρά μας. Κάποια πράγματα άλλαξαν προς το καλύτερο. Δουλέψαμε πολύ αυτά τα χρόνια στο τοπικό, ήμασταν ανταγωνιστικοί και δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για να ξανακάνουμε το βήμα προς τα πάνω. Στόχος μας θα είναι να μείνουμε στην Γ’ Εθνική κατηγορία, να στηριχθούμε στο υπάρχον ρόστερ με μικρές αλλαγές και να είμαστε μαχητικοί. Επίσης θέλουμε να βάλουμε στη δράση της κατηγορίας νέα παιδιά (έχουμε καλή γενιά του 2004) που θα αποτελέσουν επένδυση για το μέλλον. Το ‘χαμε ξανακάνει και παλαιότερα, έτσι και φέτος, η βάση θα είναι από την Κρήτη, με λίγες προσθήκες εκτός Κρήτης.

Για τη νέα Γ’ Εθνική μπάσκετ που θα δημιουργηθεί: Είναι παράξενη κατηγορία. Τελείως καινούρια κατηγορία, με νέες ομάδες και νέους ομίλους. Επιθυμία της Ομοσπονδίας είναι να είναι φτηνές οι μετακινήσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν τα οικονομικά προβλήματα. Εμείς έχουμε την κοινοπραξία ANEK LINES και BLUE STAR που μας έχει σώσει στο κομμάτι αυτό. Οι πρώτες ενδείξεις λένε ότι θα συνεχιστεί και φέτος και είναι σπουδαίο πράγμα.

Μακροπρόθεσμοι στόχοι του Εργοτέλη: Δεν το έχουμε ακόμα στο μυαλό μας. Έχουμε φυσικά ξανά αγωνιστεί στη Β’ Εθνική. Πρέπει να έχουμε τοπικό στοιχείο στην ομάδα μας για να προοδεύσουμε και να πετύχουμε τους στόχους μας.

Για τις υπόλοιπες ομάδες του Ηρακλείου που παίζουν σε Εθνικές κατηγορίες: Το Ηράκλειο έκανε ανάλογη πορεία με εμάς. Πιστεύω και αυτοί έχουν κάνει τα σχέδιά τους για να κάνουν μια καλή πορεία. Θα έχουμε δυνατή παρουσία σαν Ηράκλειο σε Εθνικές κατηγορίες και είναι κάτι που το έχουμε ξανακάνει και παλαιότερα με 4 ομάδες σε Εθνικές κατηγορίες. Απλά δεν έχουμε πολύ κόσμο να στηρίξει αυτές τις ομάδες.

“το Ρέθυμνο παλεύει ακόμα να γιατρέψει τις κακές συνέπειες της υπόθεσης Σειραγάκη και χρωστάει πολλά στον Γιάννη τον Καλαϊτζάκη και στον Ζομπανάκη”

Για τις εξελίξεις στον ΑΓΟΡ: Ο ΑΓΟΡ ήταν ομάδα του ενός ανδρός. Ένας πλήρωνε και οργάνωνε τα πάντα, ο Κωστής Ζομπανάκης. Είναι μια πρόκληση για την πόλη τώρα να στηρίξουν τον ΑΓΟΡ. Υπάρχουν σοβαροί άνθρωποι στο Ρέθυμνο, όπως ο πρόεδρος του ερασιτέχνη ο Γιάννης Καλαϊτζάκης που έχει κάνει τεράστια προσπάθεια και έχει σημαντικό κάνει έργο στις υποδομές. Είναι κοινό μυστικό ότι το Ρέθυμνο παλεύει ακόμα να γιατρέψει τις κακές συνέπειες της υπόθεσης Σειραγάκη και χρωστάει πολλά στον Γιάννη τον Καλαϊτζάκη και στον Ζομπανάκη που κράτησε οικονομικά το Ρέθυμνο σε δύσκολες στιγμές. Φεύγει ένας επιχειρηματίας από το “τρελοκομείο” της Α1. Το Ρέθυμνο έχει πλεονέκτημα ότι δεν είχε ισχυρή ποδοσφαιρική παρουσία και υπάρχει ένας καλός “πυρήνας” για τον ΑΓΟΡ. Αν φτιαχτεί και το γήπεδο θα είναι ακόμα καλύτερα για αυτούς.

“τα Χανιά ήταν πάντα ανεξάντλητη πηγή καλών “κορμιών” αλλά δεν είχαν τους ανάλογους παράγοντες”.

Για το νέο “βήμα” του ΑΟΚ Χανιά: Αναμενόμενο με τις αναδιαρθρώσεις να βρεθεί ο ΑΟΚ Χανιά στη Β’ Εθνική. Υπάρχει ένας άνθρωπος ο Μιχάλης Ξυλάκης που έχει τρέλα για το μπάσκετ και έχει πλαισιωθεί από κάποιους ανθρώπους που έχουν κάνει μεγάλη προσπάθεια την τελευταία 4ετία. Χαλάει αρκετά χρήματα και πρέπει να αγκαλιαστεί περισσότερο από τους Χανιώτες, αυτή προσπάθεια.

Για το γεγονός ότι το χανιώτικο μπάσκετ δεν προόδευσε ποτέ όσο το Ηράκλειο και το Ρέθυμνο: Πάντα τα Χανιά ήταν ανεξάντλητη πηγή καλών “κορμιών” αλλά δεν είχαν τους ανάλογους παράγοντες. Αυτό που κάνει ο ΑΟΚ Χανιά και αυτό που κάνει ο ΟΑΧ δείχνει ότι αποτελούν οργανωμένες προσπάθειες. Στον ΟΑΧ ας πούμε παλεύει ο Γιάννης Τζουγκράκης, ο Μανώλης Μιχαηλάκης που με την “κουζουλάδα” χρηματοδοτεί και η Φρόσω Δημητρουλάκη που έχει βγάλει αρκετές παίκτριες από τις υποδομές.

Για τις προσεχείς εκλογές της ΕΚΑΣΚ: Στις εκλογές της ΕΚΑΣΚ θα ξανακατέβω λογικά, στηρίζοντας τον νυν πρόεδρο τον Μπάμπη Μαρκάκη. Το έργο της ΕΚΑΣΚ θεωρείται επιτυχημένο και τα τελευταία χρόνια έχει ακουστεί στην Ελλάδα. Έχουν έρθει πλήθος διοργανώσεων στην Κρήτη. Κάτι κάνει καλά η Ένωση. Αυξάνουμε επίσης τον αριθμό των αγώνων και των διοργανώσεων και τα οικονομικά της έχουν τακτοποιηθεί.