Κατηγορίες
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βαρύ πένθος στον Παναθηναϊκό

Πέθανε σε ηλικία 79 ετών ο Πανίκος Χρυσοστόμου, πρωταθλητής Ελλάδας στο ελεύθερο, μέλος της ομάδας πόλο του Παναθηναϊκού και επί σειρά ετών παράγοντας του ερασιτέχνη ΠΑΟ και μέλος της ΚΟΕ.

«Ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος εκφράζει τα βαθιά του συλλυπητήρια για τον χαμό του άλλοτε κολυμβητή, υδατοσφαιριστή και παράγοντα του Τριφυλλιού Πανίκου Χρυσοστόμου.

Ο Πανίκος Χρυσοστόμου, γεννήθηκε το 1944 στην Κύπρο. Το 1962 έρχεται στην Αθήνα και μεταγράφεται στον Παναθηναϊκό. Ήταν ο πρωταγωνιστής του Παναθηναϊκού στις μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις στο αγώνισμα του ελεύθερου. Από το 1964 μέχρι και το 1969 κατέκτησε τέσσερις πρώτες πανελλήνιες νίκες σε ατομικά αγωνίσματα και πολλές πρώτες νίκες στα αγωνίσματα των σκυταλοδρομιών.

Κατέρριψε 7 φορές τις ατομικές πανελλήνιες επιδόσεις στα 200, 400, 800, 1.500 μέτρα ελεύθερο. Υπήρξε βασικό μέλος της ομάδας Υδατοσφαίρισης του Παναθηναϊκού, στην δεκαετία του ’60 και μέχρι το τέλος της δεκαετίας του ’70.

Διετέλεσε αρχηγός του Κολυμβητικού Τμήματος του Παναθηναϊκού και έφορος της Εθνικής Ελλάδος στο Πόλο Γυναικών. Υπήρξε μέλος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. του Παναθηναϊκού Α.Ο. και τακτικό μέλος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού για πολλά χρόνια. Η κηδεία του θα γίνει τη Δευτέρα στις 11:30 στο Α΄ Νεκροταφείο Αθηνών».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *