Κατηγορίες
Basket Corner

Βασιλακόπουλος: “Μπροστινός ο Αυγενάκης! Εκλογές θέλουμε να γίνουν όλοι και όχι πραξικοπήματα”

«Εικόνες ντροπής» χαρακτήρισε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος τις εικόνες με τα ΜΑΤ έξω από τη Λεωφόρο την Κυριακή, για να μην γίνουν οι εκλογές της ΕΟΚ, σε συνέντευξη του στη «Δίκη» στο Open

Στις αλλεπάλληλες αναβολές των εκλογών της ΕΟΚ στάθηκε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε συνέντευξη του  στη «Δίκη» στο Open κάνοντας λόγο για πρόθεση χειραγώγησης των εκλογών και χαρακτηρίζοντας τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, «μπροστινό» χωρίς ωστόσο να πει ονόματα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος: 

«Οι αρχαιρεσίες αναβλήθηκαν τουλάχιστον 4-5 φορές. Όλα αυτά γιατί ήθελαν να συντάξουν το μητρώο των σωματείων που θα είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν. Ποιοί; Η Πολιτεία και όχι ο αρμόδιος φορέας. Σε κάθε ευνομούμενη Πολιτεία θα ίσχυε αυτό, ότι αρμόδια είναι η αθλητική αρχή για να συντάξει το πρωτόκολλο των σωματείων με δικαίωμα ψήφου».

Ερώτηση: Υπήρχε πρόθεση χειραγώγησης των εκλογών;

Βασιλακόπουλος: Σαφέστατα, τώρα τι συζητάμε Από τα 935 σωματεία τελικά ενέκριναν τα 510 και έκλεισαν το μητρώο και δεν μπορούσαν να γραφτούν άλλα και αυτός ήταν ο λόγος που υπήρξε και άλλη αναβολή και πήγαμε για τις 30 Μαϊου διότι 5 μέρες πριν από τις αρχαιρεσίες του Μαρτίου μας έφεραν 25 σωματεία δικαστική απόφαση με εντολή να εγγραφούν με δικαίωμα εκλέγειν και εκλέγεσθαι.  Το εκλέγεσθαι όμως, θέλει τουλάχιστον 15 ημέρες πριν να υποβάλλουν αίτηση οπότε ήμασταν υποχρεωμένοι να τις αναβάλλουμε.

Και φτάσαμε σε αυτά τα κωμικά, σαφώς αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά. Έχουμε αρχαιρεσίες, όχι πραξικόπημα, αρχαιρεσίες που είναι αναυθαίρετο συνταγματικό δικαίωμα του κάθε Έλληνα και της κάθε ελληνικής οργάνωσης.

Είχαμε τα ΜΑΤ με τις κλούβες ενώ το γήπεδο ήταν άδειο. Είχαν εκδώσει ΚΥΑ που θα ίσχυε από 31 και έβαλαν κατ’ εξαίρεση για τις αθλητικές αρχαιρεσίες να ισχύει από το Σάββατο για να προλάβουν να μην γίνουν οι εκλογές στην ΕΟΚ. Είναι εικόνες ντροπής που εκθέτει όλους μας. Είμαστε χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έχουμε, όχι πραξικόπημα, αρχαιρεσίες, έρχονται τα ΜΑΤ και οι κλούβες και αποκλείουν τον χώρο… Το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Ερώτηση: Όλο αυτό που γίνεται είναι έργο Αυγενάκη;

Βασιλακόπουλος: Νομίζω  ότι είναι ο μπροστινός,εννοώ ότι υπάρχουν πίσω άλλοι που καθοδηγούν όλες αυτές…

Ερώτηση: Μπροστινός ποιανού;

Βασιλακόπουλος: Κοιτάξτε τώρα δεν θέλω να μπω σε ονοματολογία γιατί θα μου πουν μετά «ωραία, τα στοιχεία σου ποια είναι». Δεν έχω στοιχεία τα οποία να μπορώ να αποδεικνύω αλλά ξέρω πολύ καλά τι λέω.

Ερώτηση: Για να είναι μπροστινός, πρέπει αυτοί που είναι από πίσω, να είναι υπέρτεροι πολιτικά του Αυγενάκη:

Βασιλακόπουλος: Ε βέβαια, αυτοί που δίνουν τις εντολές. Ξέρετε πολύ καλά ποιους εννοώ, δεν θέλω να προχωρήσω σε ονοματολογία.

Ερώτηση: Ο κ. Αυγενάκης είπε ότι υφαρπάζονται προσωρινές διαταγές…

Βασιλακόπουλος: Προσβάλει το δικαστικό σώμα αυτό που είπε ο Αυγενακης, για όνομα του Θεού. Αυτό είναι τεράστια προσβολή στο δικαστικό σώμα. Δεν είναι δυνατόν η πολιτική εξουσία να έρχεται και να αναστέλλει αποφάσεις της δικαστικής εξουσίας. Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Είμαστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα και υποχρεώσεις. Υπάρχει διάκριση των εξουσιών συνταγματικά κατοχυρωμένη και να έρχεται η πολιτική εξουσία και να ακυρώνει…

Ερώτηση: Γιατί είπατε ότι θα γίνουν κανονικά οι εκλογές ενώ υπήρχε απόφαση από την Πολιτεία να μην γίνουν;

Βασιλακόπουλος: Εμείς έχουμε μια εντολή δικαστηρίου να κάνουμε αρχαιρεσίες στις 30/5. Δηλαδή να παραβούμε τη δικαστική εντολή; Η ανακοίνωση της Αστυνομίας πήγε στην μπάντα και βγήκε ΚΥΑ. Το σκεπτικό της απόφασης του δικαστή επαινεί την υπάρχουσα διοίκηση, αυτή που προκήρυξε τις αρχαιρεσίες διότι γίνεται σε ένα χώρο που χωράει 18.000 άτομα και έχει καλέσει 600.

Ερώτηση: Οι εκλογές θα γίνουν σε 45 ημέρες;

Βασιλακόπουλος: Δεν το ξέρω, δεν μπορείς να παρακολουθήσεις αυτές τις εξελίξεις που δεν είναι ομαλές. Έχουν αναβληθεί 4 φορές και μία τώρα 5. Προσπαθούν να βρουν τον τρόπο μέσω των οποίων θα εκλέξουν με μειωμένες παρουσίες, με εκείνο, με το άλλο, τη διοίκηση που αυτοί θέλουν τι πρόβλεψη να κάνεις; Εμένα μου αφαίρεσαν το δικαίωμα του εκλέγεσθαι, το αφαίρεσαν και σε άλλους. Οι Συνταγματολόγοι μου λένε ότι είναι αντισυνταγματικό και να προσφύγω, δεν θέλω να προσφύγω. Δεν είναι δυνατόν όμως, να λένε ότι τις εκλογές δεν τις θέλει ο Βασιλακόπουλος, για όνομα του Θεού. Εκλογές θέλουμε, σας είπα να κάνουμε και όχι πραξικόπημα, πραξικόπημα κάποιοι άλλοι αντιγράφουν…

Ερώτηση: Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό κ. Βασιλακόπουλε με τον Αυγενάκη;

Βασιλακόπουλος: Όχι, όχι δεν υπάρχει. Μα δεν τον γνώριζα, δεν είναι αθλητικός παράγοντας ο κύριος αυτός. Δεν τον γνώριζα καν…

Ερώτηση: Δεν μπορείτε να προβλέψετε τι θα συμβεί…

Βασιλακόπουλος: Κανένας δεν μπορεί να το προβλέψει. Όλες αυτές οι πράξεις έρχονται σε ευθεία αντίθεση με την απόφαση του δικαστηρίου.  Δεν μπορώ να αναλύσω αυτά τα οποία συμβαίνουν.

Ερώτηση: Τι κάνατε μετά την αναβολή;

Βασιλακόπουλος: Το δικαστήριο μας διέταξε να κάνουμε εκλογές στις 30. Σήμερα, έχουμε 31…

Ερώτηση: Λένε ότι ο Βασιλακόπουλος θέλει τον Παπανικολάου, ο Αυγενάκης τον Φασούλα, ο άλλος τον Λιόλιο.

Βασιλακόπουλος: Ο Βασιλακόπουλος εκπροσωπεί τον Βασιλακόπουλο κατά τον καλύτερο τρόπο. Έχει κάνει δήλωση ότι δεν ασχολούμαι με αυτό το κατασκεύασμα που προσπαθεί να επιβάλλει η Πολιτεία. Εγώ θα αγωνιστώ για την διαφάνεια και την επιβολή των δημοκρατικών αξιών που έχουμε υπηρετήσει τόσα χρόνια

Ερώτηση: Για εκλογές με φυσική παρουσία…

Βασιλακόπουλος: Δεν επιμένω εγώ, έχω εδώ μπροστά μου τη δικαστική απόφαση που το λέει. Δεν επιμένω εγώ, το περιγράφει η δικαστική απόφαση. Ο δικαστής το λέει, δεν το σέβονται, εδώ δεν σέβομαι τον δικαστή ή κάποιοι άλλοι; Εκλογές θέλουμε να γίνουνε όλοι και όχι πραξικοπήματα, όπως μέχρι στιγμής γίνονται…

sdna.gr