Κατηγορίες
SUPER LEAGUE 2

Βέλιτς: “Η προσπάθεια αντιστοιχεί σε νίκη”

Ο προπονητής της Επισκοπής Γιάσμινκο Βέλιτς ένιωθε ικανοποιημένος με την προσπάθεια που έγινε από τους ποδοσφαιριστές του και το τελικό 1-1 με τα Χανιά.

Τι δήλωσε ο τεχνικός της Επισκοπής:

“Δύσκολα μπορούμε να μιλήσουμε για οτιδήποτε έχει σχέση με στοιχειώδη τακτική και ιδίως σ’ ένα ματς που διεξήχθη με τέτοιον αέρα. Το ζητούμενο είναι, συνήθως, σε τέτοιο αγωνιστικό χώρο και με τόσο δυνατό αέρα να προσαρμοστείς στις συνθήκες του παιγνιδιού. Νομίζω ότι ο άνεμος, μας ευνόησε στο α’ ημίχρονο αλλά όχι τόσο όσο τα Χανιά στο β’ ημίχρονο γιατί δυνάμωσε και δεν μας άφηνε να βγούμε καν από την περιοχή μας.
Σίγουρα επίσης, ο άνεμος βοήθησε τα Χανιά στον τρόπο που σκόραραν. Σίγουρα είχαμε πρωτοβουλία με κάποια αξιόλογα σουτ στο α’ ημίχρονο αλλά αντιμετωπίσαμε έναν πολύ καλό αντίπαλο με πολύ καλό έμψυχο δυναμικό. Έστω κι έτσι, μπορούμε να μιλήσουμε για ένα ισορροπημένο παιγνίδι σε αντίθεση με τα περισσότερα που προηγήθηκαν όπου η πλάστιγγα έγερνε προς την πλευρά μας αλλά που δυστυχώς μας έλειπε το γκολ μεταξύ άλλων για να μπορούμε να τα κερδίσουμε.
Βάσει των δεδομένων και των συνθηκών (σ.σ. αέρας αλλά με τον τρόπο που δεχθήκαμε το 0-1), βρήκαμε το γκολ, ισοφαρίσαμε και πήραμε ένα αποτέλεσμα από μια προσπάθεια που θα έλεγα ότι αντιστοιχεί με μια νίκη. Το να καταφέρεις να ισοφαρίσεις υπό αυτές τις συνθήκες, ήταν κάτι πολύ καλό. Τα παιδιά είχαν καλή αγωνιστική συμπεριφορά, άξιζαν περισσότερους βαθμούς μέχρι σήμερα, τους αξίζουν συγχαρητήρια και τώρα, αν και όπως έχω πει και στο παρελθόν, δεν μπορείς να πανηγυρίζεις με μια ισοπαλία.”

Ερωτηθείς πως ένιωσε βλέποντας το σκορ στο 0-1, ο κ. Βέλιτς είπε: “Στο 0-1 προσπαθώ να σκέφτομαι θετικά. Το πρώτο που σκέφτηκα είναι το τί θα μπορούσα να κάνω για να διεκδικήσουμε ένα ματς όπου τα παιδιά, βάσει προσπάθειας, το άξιζαν.
Ήταν μια δύσκολη συνθήκη για μας με αυτόν τον αέρα. Ευτυχώς ήρθε το γκολ στο αμέσως επόμενο λεπτό. Σε μια καλή ενέργεια και μετά από μία εξίσου καλή προσαρμογή με τον αέρα και από την μπαλιά του Σουμπασάκη που υπολόγισε σωστά, ο Νταρζίσιο σκόραρε κι έτσι μπορέσαμε να ισοφαρίσουμε.
Όπως και στα προηγούμενα παιγνίδια, αυτές οι λεπτομέρειες κρίνουν την τύχη των αγώνων. Ευτυχώς αυτές οι λεπτομέρειες δεν γύρισαν κατά εμάς αυτή τη φορά.
Ο Νταρζίσιο είναι ο επιθετικός μας, είναι αυτός που παίζει εδώ και πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα με μεγάλο πρόβλημα στα γόνατα κάτι που τον αναγκάζει να παίζει και με μειωμένη ετοιμότητα και δίχως να μπορεί να αποδώσει το 100%. Τα γόνατά του, τον ταλαιπωρούν εδώ και καιρό αλλά ελπίζω να μην είναι κάτι πολύ σοβαρό γιατί ούτως ή άλλως, οι επιλογές μας είναι περιορισμένες.”