Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT SUPER LEAGUE 2 ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Βέλιτς: “Αποτυχημένη η περυσινή αναδιάρθρωση” – Τι είπε για Επισκοπή, Σούπερ Λιγκ 2 και ΟΦΗ

Σε περίοδο διακοπών και αναμονής είναι ο Βόσνιος τεχνικός της Επισκοπής, Γιάσμινκο Βέλιτς.

Ο πρώην προπονητής της ΑΕΚ, Παναθηναϊκού και άλλων ομάδων, βρίσκεται αυτές τις μέρες στον τόπο διαμονής του, την Πορτογαλία και περιμένει τις εξελίξεις που αφορούν την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων στην Ελλάδα.

Η Επισκοπή θα παίξει του χρόνου είτε στην Σούπερ Λιγκ 2 (με τη μορφή δύο ομιλων), είτε στην Φούτμπολ Λιγκ και ο Βέλιτς αναφέρεται σε όλη αυτή την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στη μεγάλη αγάπη του, τον ΟΦΗ.

Δείτε τις σημαντικότερες τοποθετήσεις του Γιάσμινκο Βέλιτς στη συνέντευξή του στον Γαύδος FM 88,8 και στο mirrorsports.gr: 

Απολογισμός της περυσινής χρονιάς για την Επισκοπή:  Ήταν επιτυχημένη χρονιά. Όλα τα πλάνα μας βγήκαν, παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αναδείξαμε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές. Είμαι ευχαριστημένος από το περιβάλλον της ομάδας και φυσικά από τη διοίκηση. Η Επισκοπή είναι μια ομάδα που, παρά τις δυσκολίες, κάνεις ποδοσφαιρικά σχέδια.

Για την προσεχή χρονιά: Είμαστε σε φάση αναμονής. Περιμένουμε αποφάσεις για το πώς θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα. Ελπίζουμε η νέα χρονιά να μας βρει σε μια ενωμένη κατηγορία, Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ. Η Επισκοπή είχε αδικηθεί σε άλλες περιπτώσεις αναδιαρθρώσεων. Είναι μια αλυσίδα αποφάσεων. Προετοιμαζόμαστε να παίζουμε σε ανώτερη κατηγορία. Δεν θα είναι το ίδιο αν παίξουμε στη Σούπερ Λιγκ 2 ή στη Φούτμπολ Λιγκ. Ακόμα και στην προσέγγιση ποδοσφαιριστών. Να δούμε επίσης πότε αρχίζουν τα πρωταθλήματα, πότε θα αρχίσουμε προετοιμασία κτλ. Ελπίζω να μη μάθουμε τις εξελίξεις την τελευταία στιγμή, με κλειστές ημερομηνίες. Σεμνά και ταπεινά κοιτάζουμε την επόμενη χρονιά.

“Η Φούτμπολ Λιγκ ήταν μια κατηγορία που δεν έπρεπε να υπάρχει”

Για το ενδεχόμενο της δημιουργίας δύο ομίλων στη Β’ Εθνική: Εμείς θέλουμε να προκριθεί αυτό το σενάριο των δύο ομίλων. Είναι μια μεταβατική κατάσταση λόγω κορωνοϊού. Αν και στην Ελλάδα λέμε κάθε χρόνο για μεταβατική κατάσταση. Πάντως είναι συνέχεια μιας αποτυχημένης αναδιάρθρωσης που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Ελπίζω οι αποφάσεις να είναι τέτοιες ώστε να αδικηθούν οι λιγότερες δυνατές ομάδες. Τα κακώς κείμενα να διορθωθούν πιο ουσιαστικά και σε βάθος χρόνου.

Για την περυσινή Φούτμπολ Λιγκ: Ήταν μια κατηγορία που δεν έπρεπε να υπάρχει. Μια “άκυρη” κατηγορία. Πάνω από τη Γ’ εθνική να υπάρχουν τρεις κατηγορίες είναι παράλογο και μη λειτουργικό. Μια κατηγορία με πολλά έξοδα. Επίσης η Γ΄ Εθνική πρέπει να έχει μικρότερη απόσταση από τις Σούπερ Λιγκ 1 και 2, ώστε οι μικροί παίκτες να φτάνουν πιο εύκολα στις επαγγελματικές κατηγορίες. Με την ύπαρξη της Φούτμπολ Λιγκ, η απόσταση ήταν μεγάλη που αποθάρρυνε τους μικρούς ποδοσφαιριστές και μείωνε τα κίνητρά τους.

Ως πρώην παίκτης του ΟΦΗ πώς βλέπει τη νέα προσπάθεια της μεγάλης ομάδας του Ηρακλείου: Είναι πολύ ευχάριστο για τον κόσμο του ΟΦΗ, της Κρήτης αλλά και για μας τους παλιούς ποδοσφαιριστές που έχουμε δοξάσει τον ΟΦΗ σε Ελλάδα και Ευρώπη,  να επιστρέφει στο σωστό δρόμο. Σε πορεία σταθερότητας αγωνιστική και οικονομική και διοικητική. Όχι μόνο σταθεροποιείται, αλλά μπορεί να έχει ανοδική πορεία που θα προσεγγίσει τις παλιές καλές εποχές. Μόνο ευχάριστα συναισθήματα για τον ΟΦΗ.