Κατηγορίες
Στίβος IN THE SPOTLIGHT

“Βενιζέλεια-Χανιά 2021”: Οι πρώτες σημαντικές συμμετοχές – Αναμένονται τα “ξένα” ονόματα

Τεντόγλου (φώτο), Φραντζεσκάκης, Δημητράκης, Ζήκος, Σπανουδάκη, Γκούσιν, Βασιλείου, Φέρρα, Πεσιρίδου, Καρύδη, οι πρώτες συμμετοχές

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ., η Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Κρήτης, ο Α.Ο. Κύδων Χανίων και ο Γ.Σ. Ελ. Βενιζέλος, με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Κρήτης και το Δήμο Χανίων και με την υποστήριξη του Δήμου Πλατανιά, του Δήμου Αποκορώνου  και του Ε.Α.Κ. Χανίων, διοργανώνουν το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2021» το Σάββατο και την Κυριακή 29 – 30 Μαΐου, το οποίο είναι ενταγμένο στις διοργανώσεις και στους κανονισμούς της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου στην κατηγορία  «EAA Bronze».

Το διεθνές μίτινγκ στίβου «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΑ – ΧΑΝΙΑ 2021», αποτελεί πρόκριση και αγώνα επίτευξης ορίων για τη συμμετοχή στις διεθνείς  διοργανώσεις του 2021 και δίνει τη δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους πρωταθλητές, ανάλογα με τη θέση κατάταξη τους στα αγωνίσματα, να κερδίσουν βαθμούς στην προσπάθεια τους για συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες του Τόκιο.    

Θα συμμετέχουν όλοι σχεδόν οι Έλληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες, τα αγωνίσματα των οποίων συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα των αγώνων και μεγάλος αριθμός ξένων πρωταθλητών.

Σε περίπτωση  μάλιστα που εγκριθεί η αναμενόμενη οικονομική συμμετοχή της Γ.Γ.Α. όπως γίνεται τα τελευταία 40 συνεχόμενα χρόνια, οι αγωνιστικές συνθήκες θα βελτιωθούν ακόμα περισσότερο, σε συνδυασμό και με το καλύτερο επίπεδο από πλευράς επιδόσεων, ιδιαίτερα των ξένων πρωταθλητών .

Οι κανονισμοί της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας στίβου απαιτούν τη συμμετοχή σε κάθε αγώνισμα, τριών τουλάχιστον Ευρωπαίων αθλητών από τρεις διαφορετικές χώρες και επιπλέον της συμμετοχής των Ελλήνων πρωταθλητών.

Μέχρι σήμερα έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον να συμμετέχουν πρωταθλητές και πρωταθλήτριες από 27 και περισσότερες διαφορετικές χώρες,  τηρώντας όλες τις υγειονομικές διατάξεις και πρωτόκολλα σχετικά με τον Covid – 19

Οι διοργανωτές των αγώνων ανακοινώνουν τις πρώτες συμμετοχές Ελλήνων πρωταθλητών που είναι: Τεντόγλου Μίλτος (Μήκος), Φραντζεσκάκης Χρήστος (Σφύρα), Δημητράκης Ανδρέας (1.500), Ζήκος Κώστας (100), Σπανουδάκη Ραφαέλα (100), Γκούσιν Τατιάνα (ύψος), Βασιλείου Ειρήνη (400), Φέρρα Ανδριάννα (400), Πεσιρίδου, Ελισάβετ (100 Εμπ.) – Καρύδη Σπυριδούλα (Τριπλούν).

Με επόμενα δελτία τύπου θα ανακοινωθούν και οι συμμετοχές των υπολοίπων πρωταθλητών και πρωταθλητριών μας.

Στα αγωνίσματα θα συμμετέχει και μεγάλος αριθμός αθλητών – αθλητριών των σωματείων της Κρήτης, στα πλαίσια της προετοιμασίας τους για τα πανελλήνια πρωταθλήματα.

Όπως αναφέραμε και χτες στο mirrorsports.gr αναμένονται και ανακοινώσεις “ξένων ονομάτων”.

Η αφίσα της διοργάνωσης: