Κατηγορίες
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Βολάνη Όλγα και Κουβεδάκη Ραφαέλα Πρωταθλήτριες Ελλάδος!

Η Σγουρού Άννα Αργυρό μετάλλιο!

Για άλλη μια χρονιά θριάμβευσαν οι μικροί αθλητές της Σκακιστικής Ακαδημίας Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ! Η  Βολάνη Όλγα και η Κουβεδάκη Ραφαέλα ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στην κατηγορία τους!

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ επανήλθε μετά από την περίοδο της καραντίνας δυναμικά στους αγώνες έχοντας την μεγαλύτερη σε αριθμό αποστολή στους αγώνες! Αθλητές με εμπειρία αλλά και αθλητές που αγωνίζονταν πρώτη φορά, έκαναν την προσωπική τους υπέρβαση θέτοντας διαφορετικούς στόχους στους αγώνες!

Όλοι τους απόλαυσαν τους αγώνες, δώσανε τον καλύτερό τους εαυτό και  είχαν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Επέστρεψαν ενθουσιασμένοι και με διάθεση να εμπλουτίσουν ακόμη περισσότερο τις γνώσεις τους στον κόσμο του σκακιού!

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ αισθάνεται περήφανη που για 24 συνεχόμενα χρόνια βλέπει αθλητές της στο βάθρο των νικητών, κάτι πρωτόγνωρο για τα Ελληνικά δεδομένα, επιβραβεύοντας παράλληλα τις προσπάθειες που κάνουν η διοίκηση και η προπονητική ομάδα.

Οι επιτυχίες ξεκίνησαν με την  10χρονη  Βολάνη Όλγα η οποία κατάφερε να κατακτήσει την πρώτη θέση σε μία δύσκολη κατηγορία που είχε αρκετό σασπένς σε όλη τη διάρκεια του. Η τελική κατάκτηση της 1ης θέσης ήταν και μία επιβράβευση των προσπαθειών που κάνει καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Πάντα αναζητεί το παραπάνω στην προπόνησή της και το απολαμβάνει, γεγονός που επιβραβεύεται  με τον καλύτερο τρόπο! Μετά τον τίτλο της Πανελλήνιας Πρωταθλήτριας στην κατηγορία κάτω των 8 ετών, έρχεται τώρα να  κατακτήσει και τον αντίστοιχο τίτλο στην κατηγορία κάτω των 10 ετών. Με αντίστοιχο τρόπο θα περιγράφαμε και την προσπάθεια της Κουβεδάκη Ραφαέλας. Παρόλο που είναι μόλις 8 ετών, έχει ήδη εξοικειωθεί με τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος κατακτώντας δύο φορές την πρώτη θέση σε Πανελλήνια Μαθητικά Πρωταθλήματα. Στο πρωτάθλημα έδειξε την ανωτερότητά της ξεκινώντας με έξι στα έξι κατακτώντας τον τίτλο της Πρωταθλήτριας Ελλάδος έναν γύρο πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα!  Τα δύο κορίτσια με τις επιτυχίες τους εξασφάλισαν τη συμμετοχή τους στα Παγκόσμια ή Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα!

Να τονίσουμε ότι στην κατηγορία κάτω των 8 ετών οι επιτυχίες συνεχίστηκαν όπου στην 2η θέση ισοβάθμησαν 5 κορίτσια με 5 βαθμούς και σύμφωνα με τα κριτήρια η Σγουρού Άννα (ΑΣ ΑΠΟΚΟΡΩΝΑΣ) κατέκτησε τη 2η θέση και η Ψιλοπούλου Αικατερίνη- Βικτωρία (ΣΑΧ -ΣΑΜΑΡΙΑ) την 5η θέση. Να τονίσουμε για την Κατερίνα ότι ασχολείται ελάχιστο χρόνο με το σκάκι με πολύ μικρή αγωνιστική εμπειρία δείχνοντας με την επιτυχία της αυτή το μεγάλο της ταλέντο.

Να αναφέρουμε επίσης τα υπόλοιπα παιδιά που αγωνίστηκαν με την ομάδα της ΣΑΧ ΣΑΜΑΡΙΑ και τις θέσεις που πήραν, κατηγορία κάτω των 8 ετών Φραγκάκης Γιώργος 4,5 βαθμοί 18ος, Βολάνης Βασίλης 4,5 βαθμοί 20ος Πιαγκαλάκης Γιώργος 4 βαθμοί 28ος, Ουζουνστεφανής Νικόλας 3,5 βαθμοί 29ος, Πλακόπουλος Δαμιανός 1,5 37ος. κατηγορία κάτω των 10 ετών Γαγάνη Έλλη 4 βαθμοί 7η, Πλακοπούλου Εμμανουέλα 2 βαθμοί 18η, Κοκολάκης Παύλος (ΣΚΟΡ) 5 βαθμοί 20ος, Ψαριανός Μάνος 3,5 βαθμοί 37ος, Λαμπουσάκης Δημήτρης-Χρήστος 3,5 βαθμοί 39ος, Λαμπουσάκης Μιχάλης 2 βαθμοί 46ος. Κατηγορία κάτω των 12 ετών Φραϊδάκης Μαθιός 4,5 βαθμοί 20ος, Διακολουκάς Θεοδόσης 4 βαθμοί 28ος, Ουζουνστεφανής Γιάννης 3,5 βαθμοί 33ος, Λαβδάκης Μιχαήλ 2,5 βαθμοί 39ος, Ψιλοπούλου Άννα–Μαρία 17η. Κατηγορία κάτω των 14 ετών Ψαριανού Έλενα 3 βαθμοί 14η, Κουρουπάκης Οδυσσέας 4 βαθμοί 41ος. Κατηγορία κάτω των 16 ετών Σκαράκη Γεωργία 4,5 βαθμοί 9η.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ΕΤΑΝΑΠ ΣΑΜΑΡΙΑ που στηρίζει όλα αυτά τα χρόνια τις προσπάθειες των αθλητών του συλλόγου, συμβάλλοντας στις επιτυχίες τους!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *