Κατηγορίες
Υγρός στίβος IN THE SPOTLIGHT

“Βόμβα” Άννας Ντουντουνάκη: “Αν ξανακλείσουν οι πισίνες όπως πέρυσι θα σημάνει το τέλος μου από την κολύμβηση!”

Η Χανιώτισσα πρωταθλήτρια της κολύμβησης σε μια συνέντευξη που έβγαλε είδηση.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του “ΣΚΑΪ Γαύδος Fm 88,8” και στον Βασίλη Φουντουλάκη αναφέρθηκε στην τραγική εμπειρία του “Lockdown” της περασμένης άνοιξης και στο γεγονός ότι έκλεισαν τα κολυμβητήρια, σε περίοδο ολυμπιακής προετοιμασίας. Η ίδια μίλησε για ψυχοφθόρο διαδικασία, τονίζοντας ότι αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα σημάνει το τέλος από την κολύμβηση!

Η Άννα Ντουντουνάκη προετοιμάζεται για του Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο, μιλά για την εμπειρία της από το ISL 2020 στη Βουδαπέστη, αλλά και για την επιστροφή της στον Ν.Ο.Χανίων.

Τα πιο σημαντικά από όσα είπε (σε απομαγνητοφώνηση mirrorsports.gr):

Για τη συμμετοχή της στο ISL 2020 στην Βουδαπέστη: Είναι μια πολύ οργανωμένη διοργάνωση με τους καλύτερους κολυμβητές. Εντυπωσιακή διοργάνωση, κάτω από δύσκολες καταστάσεις. Έχω κάνει μια πολύ καλή προετοιμασία εδώ. Βλέπω διαφορετικά πράγματα, με έχει βοηθήσει πολύ η προπόνηση μου εδώ. Ένα μήνα που είμαι εδώ βελτιώθηκα.

Για τη μεταγραφή της στον ΝΟΧ: Υπήρχε καιρό αυτή η σκέψη. Χαίρομαι που επιστρέφω στον ΝΟΧ και τους ευχαριστώ. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία. Είναι εξάλλου μια πολύ σημαντική χρονιά η φετινή, αφού, καλώς εχόντων των πραγμάτων θα γίνουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Είμαι πολύ χαρούμενη που επιστρέφω εκεί που ξεκίνησα. Είναι μια “συμβολική” μεταγραφή. Δεν ξέρω βέβαια τι θα ακολουθήσει και ποια θα είναι η πορεία μου. Σε αυτή τη σημαντική χρονιά χαίρομαι που επιστρέφω στην πρώτη μου ομάδα. Θα συνεχίσω να προπονούμαι στην Αθήνα με τον κ. Καράμπελα.

Για το πόσο δύσκολο είναι να κάνει σχέδια για το μέλλον, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού: Και πέρυσι έκανα πολλά σχέδια και άλλαξαν. Είναι μια περίοδος που δύσκολα κάποιος μπορεί να κάνει μακροπρόθεσμα σχέδια. Αυτή τη στιγμή κοιτάζω το “τώρα”. Πάντα η “ολυμπιακή χρονιά” ήταν ιδιαίτερη και ανεξάρτητα του κορωνοϊού. Δεν θέλω και δεν μπορώ να πω πράγματα για μετά. Ο βασικός στόχος είναι η Ολυμπιάδα. Πιστεύω ότι θα γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Το θέμα είναι πώς θα το διαχειριστούμε στην Ελλάδα. Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επαναληφθεί αυτό που έγινε πέρυσι, που ήμασταν δύο μήνες κλειστά. Εξάλλου αν μπορεί να γίνεται το ISL, σε μια πόλη με lockdown, με ασφάλεια, πόσο μάλλον γιατί να μην γίνουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Και πόσο μάλλον να προπονούμαστε στη διάρκεια της χρονιάς.

Για τη συνέχεια της προετοιμασίας: Αγώνες δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα γίνουν. Στην Ελλάδα δύσκολα μπορούμε να προβλέψουμε. Ας είμαστε καλά. Ελπίζω, εμείς που προετοιμαζόμαστε για τους Ολυμπιακούς, να συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν θέλω να ξαναζήσω αυτό που συνέβη πέρυσι, που έκλεισαν τα κολυμβητήρια. Νομίζω ότι αν ξανασυμβεί κάτι τέτοιο θα είναι και το “τελικό χτύπημα” θα σημάνει … τέλος στο κολύμπι! Είναι πολύ δύσκολο για έναν αθλητή να σταματά για τόσο πολύ καιρό και να επανέρχεται. Αυτό δηλαδή που άκουσα ότι δεν πλήττεται ο ερασιτεχνικός αθλητισμός επειδή θα σταματήσει έναν μήνα, είναι τεράστιο λάθος. Δεν υπάρχει αυτή η διάκριση επαγγελματικού και ερασιτεχνικού αθλητισμού, είναι πολύ λάθος. Έχουμε ήδη παλέψει πολύ για να επανέλθουμε, μετά από αυτό που έγινε, το να λες στον άλλο, πάνω που επανήλθε, ξαναμείνε πίσω και επανάλαβέ το, είναι ψυχοφθόρο και λόγος για να τα παρατήσει κάποιος. Δεν θα ήθελα να συμβεί. Καταλαβαίνω την κατάσταση, η υγεία πάνω από όλα, αλλά κάποια πράγματα γίνονται, αρκεί να υπάρχει οργάνωση στα μέτρα πρόληψης.

mirrorsports.gr