Κατηγορίες
Super League

“Βόμβα” από Μπένετ: Ξένοι διαιτητές στη Super League μόνο σε πρόγραμμα ανταλλαγής με Έλληνες!

Τη μείωση των ξένων διαιτητών προανήγγειλε ουσιαστικά ο πρόεδρος της ΚΕΔ, Στιβ Μπένετ, στο σεμινάριο διαιτητών Super League που διεξάγεται στην Ξάνθη.

Κατά την ομιλία του είπε ότι η έλευση ξένων διαιτητών στο νέο πρωτάθλημα της Super League δεν θα γίνεται όπως πέρυσι, όταν κατόπιν αιτήματος της διοργανώτριας σφύριζαν αλλοδαποί διαιτητές σε όλους τους αγώνες των big-5 και μάλιστα στα play offs υπήρξε αίτημα για αλλοδαπούς διαιτητές κατηγορίας ελίτ.Οι ξένοι διαιτητές, είπε ο Μπένετ, θα έρχονται μόνο μέσω προγράμματος ανταλλαγής διαιτητών. Δηλαδή, θα πρέπει η ΕΠΟ να συμφωνήσει με άλλη ομοσπονδία να δεχθεί Έλληνες διαιτητές για αγώνα δικής της διοργάνωσης και αντισταθμιστικά να στείλει δικούς της διαιτητές για αγώνα ελλαδικής διοργάνωσης.

Το πιθανότερο, λοιπόν, είναι ότι οι μεγάλες ομοσπονδίες δύσκολα θα δεχθούν να μπουν σε πρόγραμμα ανταλλαγής με την ΕΠΟ ώστε να φέρουν Έλληνες διαιτητές στις διοργανώσεις τους.

Πιο εύκολο θα είναι οι ανταλλαγές να είναι με ομοσπονδίες ίδιου βεληνεκούς με αυτού της ΕΠΟ, ενώ και ο αριθμός των ανταλλαγών και άρα της έλευσης των ξένων διαιτητών σε σύγκριση με πέρυσι αναμένεται να είναι αισθητά περιορισμένος.Αυτή η εξέλιξη αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις κυρίως από τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό αλλά πιθανόν και από τον ΠΑΟΚ.

Πηγές από την ΕΠΟ αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί μονόδρομο μετά την επιστολή Τσέφεριν η οποία εστάλη μετά τα επεισόδια στο Γ. Καραϊσκάκης στον αγώνα των playoffs Ολυμπιακός – ΑΕΚ, που ήρθαν να προστεθούν σε μια σειρά, επιθετικών ενεργειών, απειλών, προπηλακισμών και εκφοβισμών σε βάρος αλλοδαπών διαιτητών που ήρθαν τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Πηγή: https://soccerplus.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *