Κατηγορίες
TENNIS CORNER

Wimbledon 2021: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για άδειες κερκίδες

Φέτος το Wimbledon Championships ήταν το μοναδικό από τα τέσσερα Grand Slam που δεν πραγματοποιήθηκε, εξαιτίας της πανδημίας του Covid-19.

Έχοντας την ασφαλιστική αποζημίωση των 141εκ. ευρώ ως “μαξιλάρι ασφαλείας” και για το λόγο ότι οι αγώνες σε χορτάρι ενδείκνυνται μόνο κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, οι διοργανωτές αποφάσισαν να ακυρώσουν εξ’ολοκλήρου τη φετινή διοργάνωση και να προετοιμαστούν καλύτερα γι’αυτή του 2021.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, το Wimbledon της επόμενης χρονιάς σχεδιάζεται να διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών στις ιστορικές εγκαταστάσεις του All England Club, αφού πιστεύεται ότι δεν θα έχει βελτιωθεί πολύ η κατάσταση με τον κορονοϊό τον Ιούνιο και τον Ιούλιο του 2021.

Ουσιαστικά, οι διοργανωτές προετοιμάζονται για τρία πιθανά σενάρια που προβλέπουν παρουσία φιλάθλων, μερική παρουσία θεατών και καθόλου παρουσία.

“Προτεραιότητά μας είναι να διοργανωθεί το τουρνουά το 2021 και είμαστε αφοσιωμένοι σε όλα τα πιθανά σενάρια που προβλέπουν την ασφαλή διεξαγωγή του Championships” είπε χαρακτηριστικά ο Chief Executive του All England Club, Σάλι Μπόλτον.

Οι διοργανωτές έχουν μάθει πολλά από τα Grand Slam που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί φέτος σε Παρίσι και Νέα Υόρκη ενώ θα παρακολουθούν στενά και τις εξελίξεις στο Australian Open που θα πραγματοποιηθεί τον Ιανουάριο στη Μελβούρνη.

tennis24.gr