Κατηγορίες
Υγρός στίβος

Ξανά στο κολυμβητήριο ο ΝΟΧ ΑΝΕΚ LINES

Επιστροφή στη δράση για τον Ναυτικό Ομιλο Χανίων ΑΝΕΚ LINES.

Ο προπονητής, Ηλίας Μαχαίρας και οι αθλητές του βρέθηκαν για πρώτη φορά μετά από δύο ολόκληρους μήνες στην πισίνα του κολυμβητηρίου Χανίων, πραγματοποιώντας την πρώτη τους προπόνηση.

Το κλίμα στο κολυμβητήριο, αναμενόμενα, ήταν πολύ ευχάριστο. Ολοι οι αθλητές είχαν την ευκαιρία μετά από πολύ καιρό να βρεθούν ξανά μαζί, κάτι το οποίο το έκαναν εκ του ασφαλούς, αφού τα αποτελέσματα των τεστ που πραγματοποιήθηκαν για τον κορονοϊό ήταν στο σύνολό τους αρνητικά.

Στις δηλώσεις του ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Μαχαίρας, σημειώνει τα εξής: «Το θετικό για μας είναι ότι αρχίσαμε προπονήσεις μετά από τις 10 Νοεμβρίου όπου αν θυμάμαι καλά δώσαμε τον τελευταίο μας αγώνα. Ηταν πολύ μεγάλο το διάστημα, το κενό… Ελπίζουμε να επανέλθουμε το συντομότερο. Χαιρόμαστε που αρχίζουμε προπονήσεις και πού ν’ αρχίσουμε και αγώνες, πόσο καλά θα είναι τα πράγματα… Οπως είναι όμως η κατάσταση στη χώρα, λόγω του ότι είναι χειμώνας και επειδή υπάρχει και το προολυμπιακό τουρνουά στο άθλημα μας στις 20 Φεβρουαρίου, απ’ ό,τι βλέπουμε θ’ αρχίσουμε το πρωτάθλημα αρχές Μαρτίου. Αρα, έχουμε αρκετό καιρό για να επανέλθουμε. Ακολουθούμε το υγειονομικό πρωτόκολλο και θα πρέπει να το τηρούμε εάν θέλουμε να συνεχίσουμε να κάνουμε προπόνηση. Ελπίζω σιγά-σιγά να επανέλθει όλος ο αθλητισμός γιατί για μας που ζούμε από τον αθλητισμό είναι θα έλεγα ζωτικό…».

Από μέρους των παικτών, δηλώσεις έγιναν από τον Αντώνη Χαριτάκη, ο οποίος τόνισε τα εξής: «Είναι πολύ ευχάριστο που επιστρέφουμε στην πισίνα, αλλά και πάρα πολύ δύσκολο γιατί ουσιαστικά υποχρεωνόμαστε να ξεκινήσουμε μια δεύτερη προετοιμασία από την αρχή. Μένει να δούμε πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, αν και υπολογίζεται σε περίπου δύο μήνες από σήμερα, οπότε έχουμε πάρα πολύ καιρό μπροστά μας για να συνέλθουμε. Το διάστημα που προηγήθηκε ήταν πολύ επίπονο. Οποιοδήποτε άθλημα έχει να κάνει με νερό άλλωστε σε ξεκινά πάλι από την αρχή… Ξεκινάμε, λοιπόν, πάλι από το μηδέν και βλέπουμε. Αυτό που ελπίζω, είναι να μην κλείσει ξανά το σύστημα γιατί ουσιαστικά μετά ο ερασιτεχνικός αθλητισμός θα είναι καταδικασμένος».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ναυτικός Ομιλος Χανίων είναι υποχρεωμένος να τηρεί αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την πραγματοποίηση εβδομαδιαίων τεστ για τον κορονοϊό.