Κατηγορίες
ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ IN THE SPOTLIGHT

Υπήρχε ελληνική ομάδα που ήθελε τον Μαραντόνα, πριν τον Κοσκωτά και τον Ολυμπιακό!

Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός επεδίωξε στα τέλη της 10ετίας του ’80 να πάρει τον Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ήταν η περίοδος της απίστευτης παραφροσύνης, όπου ο Ολυμπιακός έχοντας ως πρόεδρο τον Γιώργο Κοσκωτά είχε βαλθεί να αγοράσει ότι καλύτερο υπήρχε στην παγκόσμια αγορά. Η συνέχεια όμως είναι λίγο πολύ γνωστή…

Μερικά χρόνια, ωστόσο, νωρίτερα, το 1980, μια άλλη ελληνική ομάδα, ο Παναθηναϊκός (του ορεξάτου τότε Γιώργου Βαρδινογιάννη) πήγε να κάνει το μεγάλο “κόλπο” τότε, με τον 20χρονο Ντιέγκο Μαραντόνα!

Εκείνη την εποχή οι «πράσινοι» (και οι υπόλοιπες ομάδες) όδευαν προς την ολοκλήρωση της πρώτης επαγγελματικής σεζόν του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία εφημερίδα «Παναθηναϊκά Νέα», το «τριφύλλι» είχε βάλει στο στόχαστρο τον Ντιέγκο Μαραντόνα, όπως μαρτυρά και το εξώφυλλο.

Το πρωτοσέλιδο αναδημοσιεύθηκε στην ομάδα «Αποκόμματα Παλιού Αθλητικού Τύπου» στο Facebook και, όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, έχει προκαλέσει πάταγο.

Να προστεθεί απλά ότι τότε ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ήταν μόλις 19 ετών και αγωνιζόταν ακόμη στην Αρχεντίνος Τζούνιορς, ενώ είχε ήδη κληθεί στην εθνική Αργεντινής.

Στις 20 Φεβρουαρίου 1981, ο Μαραντόνα υπέγραψε συμβόλαιο με την Μπόκα Τζούνιορς και λίγο-πολύ τη συνέχεια την ξέρετε…

Βασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr. Με πληροφορίες από sport-retro.gr