Κατηγορίες
TENNIS CORNER

“Υπόκλιση” Τσιτσιπά στον Φέντερερ

Ξέρει και μάλιστα πολύ καλά τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μιλάει κανείς. Καλύτερα κι από το farewell του Φέντερερ τα είπε ο Τσιτσιπάς.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση ανθρώπου και αθλητή. Ξεχωριστή και μοναδική περίπτωση. Διαφέρει από πολλούς. Πρόκειται για έναν τύπο που λατρεύουν να μισούν. Το «federize» για τον Ρότζερ Φέντερερ και το αντίο του Τσιτσιπά στο Instagram, καταδεικνύει την διαφορετικότητα στη σκέψη του Έλληνα τενίστα.

Τι είναι το federize; «Όχι απλώς να κυριαρχείς σε ένα παιχνίδι, αλλά να το κάνεις με στυλ και κλάση». Αυτό το… ρήμα χρησιμοποίησε ο Στέφανος Τσιτσιπάς για να αποδώσει το σέβη του στον Ρότζερ Φέντερερ. Την αιτία που έκανε τον Έλληνα τενίστα να ονειρεύεται πως μπορεί να παίξει τένις επαγγελματικά.

Ο Ελβετός θρύλος του αθλήματος είναι ο λόγος που πολλοί αθλητές σαν τον Στέφανο Τσιτσιπά παίζουν τένις, ονειρεύονται, παλεύουν για να γίνουν κομμάτι της ιστορίας του αθλήματος. «Είσαι ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι». Ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπορεί να συνεχίσει να εμπνέεται από τον καλύτερο ενδεχομένως που «γέννησε» ποτέ το άθλημα. Και επιτέλους, να κάνει κι αυτός το δικό του κομμάτι, στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο. Το οφείλει στον εαυτό του.

Αναλυτικά τα όσα έγραψε ο Τσιτσιπάς στο Instagram για τον Ρότζερ Φέντερερ

«Ήρθε. Είδαμε. Κατέκτησε. Εμείς τον θαυμάσαμε.
Ρότζερ Φέντερερ σε ευχαριστούμε που ανέβασες το άθλημά μας σε έναν απίστευτο επίπεδο. Κάνοντας αυτό το άθλημα να φαίνεται τόσο εύκολο, αλλά και πολύπλοκο για να σε μιμηθούμε την ίδια στιγμή. Το στυλ σου, η προσωπικότητά σου, το ταλέντο σου, η φινέτσα σου και το πάθος σου, θα τα θυμόμαστε για πάντα στο τένις.

Δεν μπορώ να σε ευχαριστήσω σε ικανοποιητικό βαθμό, γιατί είσαι ο λόγος που άρχισα να ασχολούμαι με το τένις από την πρώτη στιγμή. Ο λόγος που κάνω backhand με το ένα χέρι. Ο λόγος που ονειρεύτηκα για πρώτη φορά, όταν σε έβλεπα να σηκώνεις το τρόπαιο στο Wimbledon το 2004.

Αν θέλει κάποιος να ‘’federize’’ κάποιον, δεν αρκεί να κυριαρχήσεις, αλλά να το κάνεις με στυλ και με κλάση. Και αυτό μπορεί να βρεθεί στο λεξικό του δρόμου, χάρη σε εσένα.

Είμαι περήφανος και θα είναι τιμή μου που θα είμαι μέρος του “τελευταίου χορού” σου».

sportime.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.