Κατηγορίες
IN THE SPOTLIGHT Τοπικό

Επίσημη η συνεργασία Μινωταύρου και ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ από ακαδημίες μέχρι άνδρες

Σε απόλυτη επιβεβαίωση του αποκαλυπτικού ρεπορτάζ του mirrorsports.gr της 26/8.

To mirrorsports.gr σας είχε αποκαλύψει τη μεγάλη συνεργασία στους “κόλπους” του χανιώτικου ποδοσφαίρου, ανάμεσα σε ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ και Μινώταυρο. Μέχρι τότε είχε γίνει γνωστό ότι επρόκειτο για συνεργασία σε επίπεδο ακαδημιών, ωστόσο με συγκεκριμένο ρεπορτάζ στις 26 Αυγούστου σας δώσαμε περαιτέρω λεπτομέρειες για αυτή τη συνεργασί που φτάνει σε επίπεδο ανδρικών ομάδων αλλά και χρήσης και αξιοποίησης των υποδομών, αλλά και συμμετοχής σε αυτή τη συνεργασία, όλων των παραμέτρων που αφορούν τους δύο συλλόγους.

Μερικές μέρες μετά το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του mirrorsports.gr, οι ΑΕΕΚ ΣΥΝΚΑ, εκ μέρους των δύο συλλόγων εξέδωσε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει αυτή τη συμφωνία.

Η μακροσκελής ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:

Τα σωματεία, Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ. – Α.Ο. ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΣ και ΝΕΟΙ ΜΙΝΩΤΑΥΡΟΥ, ανακοινώνουν την έναρξη ποδοσφαιρικής συνεργασίας, που ως στόχο έχει την αναβάθμιση και την ανάδειξη του Χανιώτη ποδοσφαιριστή και του Χανιώτικου ποδοσφαίρου.

Τα σωματεία παρότι διατηρούν την αυτονομία και τα περιουσιακά τους στοιχεία, αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα στιβαρό οικοδόμημα που θα στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες.

  • Την ακαδημία των μικρών μας αθλητών.
  • Τις ομάδες ανδρών στα τοπικά πρωταθλήματα.
  • Την ομάδα ανδρών σε εθνική κατηγορία.

Η ακαδημία θα λειτουργεί στο ιδιόκτητο γήπεδο του Μινωταύρου Μουρνιών, σε ιδανικές συνθήκες άθλησης, με τάπητα τελευταίας γενιάς, με καταρτισμένους γυμναστές και προπονητές και με την υποστήριξη ειδικών επιστημόνων, με απόλυτη ασφάλεια.

Η ομάδα ανδρών των Νέων Μινωταύρου, θα τροφοδοτείται από τους ικανότερους ποδοσφαιριστές των ομάδων κάτω των 16 ετών της ακαδημίας, δημιουργώντας ένα νεανικό ομοιογενές σύνολο ποδοσφαιριστών κάτω των 20 ετών, που θα εκπαιδεύονται για να διακρίνονται στο πρωτάθλημα της Β´ Ε.Π.Σ. Χανίων, αλλά και για να στελεχώσουν τα επόμενα χρόνια τον Μινώταυρο και άλλα Χανιώτικα σωματεία.

Η ομάδα αντρών του ΑΟ Μινωταύρου, πέρα από το ικανότατο ποδοσφαιρικό δυναμικό που διαθέτει σήμερα, θα τροφοδοτείται από την ομάδα των Νέων Μινωταύρου, δημιουργώντας ένα πολύ ισχυρό πρωταγωνιστικό σύνολο, που θα διεκδικεί κάθε διάκριση στην Α’ Ε.Π.Σ. Χανίων, ή και υψηλότερα.

Η Α.Ε.Ε.Κ. ΣΥΝ.ΚΑ, από την επόμενη ποδοσφαιρική σεζόν 2021-2022, θα τροποποιήσει το καταστατικό της ώστε:

  • Να εγγραφούν νέα μέλη από το περιβάλλον του Μινωταύρου.
  • Να τροποποιήσει τον αριθμό των μελών του ΔΣ ώστε σε αυτό να υπάρχει ίσος αριθμός παραγόντων των τριών ομάδων.
  • Να εκπροσωπεί εκτός από την μεγάλη οικογένεια του ΣΥΝ.ΚΑ και την μεγάλη οικογένεια ενός από τα ιστορικότερα και σημαντικότερα σωματεία της Κρήτης, αυτό του Μινωταύρου, στα εθνικά πρωταθλήματα.

Μέγας χορηγός σε αυτήν την προσπάθεια θα είναι ο συνεταιρισμός ΣΥΝ.ΚΑ., που στηρίζει όπως το κάνει πάντα, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό και την τοπική κοινωνία.