Κατηγορίες
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ

Γ. Ανδρεαδάκης: “Στην Ιωνία ήμασταν πάντα οικογένεια! Πρώτος στόχος η άνοδος στην Α’ ΕΠΣΧ”

Μεγάλη συνέντευξη του νέου τεχνικού διευθυντή της Ιωνίας Γιώργου Ανδρεαδάκη στο mirrorsports.gr.

Επιμέλεια – συνέντευξη: Βασίλης Φουντουλάκης

Αποτελεί, αναμφίβολα, σημείο αναφοράς για την Ιωνία. Είναι ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μεγάλες στιγμές του ιστορικού συλλόγου που συνδυάστηκαν με τίτλους, σπουδαίους αγώνες και παραγωγή σημαντικών Χανιωτών παικτών.

Ο Γιώργος Ανδρεαδάκης επιστρέφει στα ποδοσφαιρικά δρώμενα για να βοηθήσει το νέο εγχείρημα της Ιωνίας που αποτελείται από μια διοίκηση με ανθρώπους που ανδρώθηκαν στην ομάδα. Παλιοί παίκτες που είναι πλέον επιτυχημένοι επιχειρηματίες και θέλουν να επαναφέρουν τον ιστορικό σύλλογο, στο προσκήνιο.

Πριν διαβάσετε όμως τη συνέντευξη στο mirrorsports.gr, αξίζει να δείτε σε ένα σύντομο βιογραφικό, την πορεία του Γιώργου Ανδρεαδάκη στο ποδόσφαιρο. Πορεία συνδυασμένη με την Ιωνία.

Η “διαδρομή” του Γιώργου Ανδρεαδάκη στο ποδόσφαιρο

O Γιώργος Ανδρεαδάκης ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής το 1971, οπότε έκανε δελτίο στην Ιωνία σε ηλικία 17 ετών. Τον ανακάλυψε ο Μπάμπης Σκαραντωνάκης. Έπαιξε σε β’ και α’ ομάδα. Έπαιξε στην Ιωνία.για 6 χρόνια, κατακτώντας έξι τίτλους.

Από το 1974 συνδυάζει το ποδόσφαιρο με τη φοιτητική ζωή. Το 1977 παίρνει μεταγραφή στον Α.Ο.Χανιά όπου θα παραμείνει εκεί μέχρι το 1980. Στον ΑΟΧ (που έπαιζε Β’ Εθνική) παίζει ως φοιτητής και, εν συνεχεία, ως “φαντάρος”.

Όταν απολύεται από το στρατό παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει το ποδόσφαιρο, ως παίκτης. “Είχα κουραστεί, ένιωσα την ανάγκη να σταματήσω”, σημειώνει ο ίδιος.

Το 1981 ήταν στην Ιωνία προπονητής ο Βαγγέλης Πρόκος, ο Γιώργος Ανδρεαδάκης ανέλαβε τη β’ ομάδα. Εκεί άρχισε να δημιουργεί κάτι όμορφο που αποτέλεσε την απαρχή των σημαντικών ακαδημιών που ανέπτυξε η Ιωνία, για δύο περίπου δεκαετίες.

Παράλληλα, για δύο χρόνια (1984-1986) ήταν προπονητής στη Σπάθα Κολυμβαρίου, και από το 1986 αναλαμβάνει πρώτος προπονητής στην Ιωνία και φυσικά διατηρεί το ρόλο του επιβλέποντα των ακαδημιών της ομάδας που ήδη χτιζόταν σε γερές φάσεις.

Με την Ιωνία μέσα σε μια τριετία κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή Χανίων, κάνοντας μάλιστα ανανέωση στο ρόστερ, με πολλά παιδιά από τη β’ ομάδα και εκεί ξεκινά μια εντυπωσιακή πορεία των “κίτρινων” σε Χανιά και Κρήτη. Από το 1990 μάλιστα, η Ιωνία έπαιζε στο Περιφερειακό πρωτάθλημα (ενδιάμεσα έως το 2005 έπεσε δύο φορές και ανέβηκε αμέσως). Το 1997 μάλιστα, κατέκτησε το Κύπελλο ερασιτεχνών Ελλάδος.

Όταν το 1997 δημιουργήθηκε η ΑΕΧ (κομμάτι της οποίας ήταν και η Ιωνία), η Ιωνία έμεινε ζωντανή αφού δημιουργήθηκε η Ιωνία 2000. Αυτή η ομάδα ανέβηκε σερί τις τοπικές κατηγορίες, με φουρνιά νέων παικτών όπως Μπουρμπάκης, Μαργαρώνης και έφτασε μέχρι το Περιφερειακό, που ξανασυνάντησε την ΑΕΧ!

Εν συνεχεία, το αποκορύφωμα, η κατάκτηση του τίτλου στο Περιφερειακό και η συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική το 2005-2006. Όταν υποβιβάστηκε η ομάδα, ο Γιώργος Ανδρεαδάκης αποχώρησε…. μετά από 25 ολόκληρα χρόνια! (στη συνέχεια ανέλαβε τις μεικτες Χανίων, ενώ στα μέσα της δεκαετίας του 2010 επαναδραστηριοποιήθηκε με την Ιωνία που προσπάθησε να κάνει μια νέα προσπάθεια τότε για τη μεγάλη επιστροφή, χωρίς αποτέλεσμα (πήρε και το Κύπελλο της ΕΠΣΧ το 2013).

Και πάμε στη συνέντευξη…

Τι ήταν αυτό που δελέασε τον Γιώργο Ανδρεαδάκη να ξανασχοληθεί με την Ιωνία;

Δεχόμουν πιέσεις από ανθρώπους της Ιωνίας να ξαναδοκιμάσουμε. Δεν το τολμούσα, φοβόμουν, δεν το αποφάσιζα… Πέρυσι όμως με την ιδέα ότι θα πάρω σύνταξη ως εκπαιδευτικός, είπα ότι είναι η ώρα να επιστρέψω στην άλλη μεγάλη αγάπη μου το ποδόσφαιρο. Υπήρχε διάθεση από παιδιά της Ιωνίας να βοηθήσουν την ομάδα να ξαναβρεί την αίγλη της και δημιουργήθηκε αυτή η “μαγιά” με το νέο ΔΣ. Εκεί, θα έχω ρόλο τεχνικού διευθυντή, να βοηθήσω με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου. Τον πρώτο ρόλο θα έχουν φυσικά τα νέα παιδιά, ώστε να γίνει πράξη το “πρότζεκτ” που έχει στο μυαλό της η διοίκηση. Να φέρει τους κατάλληλους παίκτες, να έχει σωστή συνεργασία με τον προπονητή και γενικά να γίνουν όλα όσα απαιτούνται.

Δεν τρομάζει το γεγονός ότι αυτή η προσπάθεια ξεκινά σε μια δύσκολη οικονομικά προσπάθεια, λόγω κορωνοϊού;

Σίγουρα υπάρχει ανησυχία και προβληματισμός. Δεν έχουμε στόχο με το ξεκίνημα να ρίξουμε χρήματα και να έχουμε ιδιαίτερες φιλοδοξίες. Βασιζόμαστε κυρίως στο όνομα και στην αγάπη που έχουν τα παλιά παιδιά της Ιωνίας στον σύλλογο. Η Ιωνία είχε πάντα το πλεονέκτημα ότι ήταν μια οικογένεια και όλοι ήταν φανατικοί οπαδοί της οικογένειας. Ο ρόλος της Ιωνίας ήταν πάντα και παιδαγωγικός και έπαιξε πολύ μεγάλο ρόλο στην κοινωνία μας, στην πόλη μας. Αυτό που λέμε ότι ο αθλητισμός γλυτώνει τα παιδιά από τις “κακοτοπιές” ισχύει στο έπακρον για την Ιωνία. Αυτή τη στιγμή, η νέα γενιά της διοίκησης, “Ιωνίτες” επιτυχημένοι επιχειρηματικά όπως οι Μαρκουλάκης, Μπαντουράκης, Χαλκιαδάκης, Χρυσοχεράκης, Βολάνης, Ζούμας αναλαμβάνουν. Είναι αναγνωρισμένοι στα Χανιά και κυρίως, παραμένουν παρέα. Αυτό είναι το δυνατό κομμάτι της Ιωνίας, χωρίς δηλαδή να υπάρχει ιδιοτέλεια.

Άρα ο στόχος για φέτος ποιος είναι;

Ο στόχος για φέτος είναι η άνοδος στην Α’ ΕΠΣΧ και νομίζω ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε με πολλή προσπάθεια και σωστή δουλειά

Στη συνέχεια, ο τεχνικός διευθυντής της Ιωνίας ανέφερε ότι φέτος, έδρα της Ιωνίας θα είναι το γήπεδο της Μοναχής Ελιάς.

“Η διοίκηση σκέφτεται ότι πρέπει να δημιουργήσουμε έναν χώρο γραφείων της ομάδας, να βάλουμε και τα έπαθλά μας και την …ιστορία μας. Στόχος είναι να βρούμε έναν χώρο και όνειρο του προέδρου για να γίνει το δικό μας γήπεδο εκεί”, ανέφερε ο Γιώργος Ανδρεαδάκης, ο οποίος στη συνέχεια ανέφερε ότι η Ιωνία πρέπει να επιστρέψει στο Εθνικό Στάδιο Χανίων, που έχουμε γράψει σε προηγούμενο άρθρο, αφήνοντας αιχμές στη διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων.

Δείτε εδώ τη δημοσίευση.

Το κομμάτι των ακαδημιών πώς το βλέπετε;

Προς το παρόν, απλώς το σκεφτόμαστε. Έχουν αλλάξει οι καταστάσεις. Είναι δύσκολο η Ιωνία χωρίς δικό της γήπεδο να φτιάξει ισχυρή ακαδημία. Οι ακαδημίες στεγάζονται σε ιδιωτικούς χώρους, με άλλο “καθεστώς”, πληρώνοντας οι γονείς και τα παιδιά χρήματα κτλ. Η σκέψη μας προς το παρόν είναι να κάνουμε συνεργασία με το “Καλτσέτο”. Ευελπιστούμε από φέτος να κατεβάζουμε στα πρωταθλήματα Χανίων, τμήματα της Ιωνίας, σε συνεργασία με τον Νότη Ματηγάκη. Το δουλεύουμε… Λόγω της πανδημίας φυσικά δεν ξέρουμε πώς θα δουλεύουν και οι ακαδημίες.

Είναι σωστό το “τάιμινγκ” μια ιστορική ομάδα, όπως η Ιωνία να ξαναβγεί φέτος στο προσκήνιο; Υπάρχει η συγκυρία ότι ο Πλατανιάς “υποχωρεί”, ο ΑΟΧ υπάρχει μόνο ως κομμάτι μια ένωσης που λέγεται ΠΑΕ Χανιά…

Εμείς ξεκινάμε με χαμηλούς “τόνους”. Στόχος είναι να οργανωθούμε και να στήσουμε την υποδομή και τις “κολώνες” μας. Δεν μπορούμε από το πουθενά να κάνουμε μια ομάδα που θα κερδίσει όλες τις κατηγορίες. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα έχουμε δουλέψει σε βάθος. Ο κόσμος πρέπει να κάνει υπομονή για την Ιωνία. Βήμα βήμα θα δούμε πως θα προχωρήσουμε και όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα δούμε πώς θα κινηθούμε…

info@mirrorsports.gr