Κατηγορίες
Τοπικό IN THE SPOTLIGHT

Kρίσιμες μέρες για το τοπικό! Tι θέλει η ΕΠΟ και ταιριάζει με τον Παγχανιακό/ΔΑΑΟΧ

Όλα κρέμονται μέχρι την Παρασκευή (14/10) για το τοπικό ποδόσφαιρο!

Την Πέμπτη 13/10 είναι η κρίσιμη ημέρα για την επανέναρξη των ερασιτεχνικων πρωταθλημάτων, που έχουν διακοπεί με απόφαση της ΓΣ της ΕΠΟ της 30 Σεπτεμβρίου,

Απόφαση που ελήφθη λόγω των κυρώσεων του νόμου στα σωματεία που δεν έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ.

Την Πέμπτη (13/10) θα ψηφιστεί σε νομοσχέδιο του υπουργείου ανάπτυξης η τροπολογία του υφυπουργού αθλητισμού που δίνει τη δυνατότητα στα σωματεία που έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα χωρίς την εφαρμογή των κυρώσεων του νόμου.

Το παραπάνω ήταν κάτι που φυσικά συζητήθηκε στην έκτακτη συνέλευση της ΕΠΣ Χανίων την Τετάρτη (10/10) το βράδυ.

Το πλάνο της ΕΠΟ και η περίπτωση Παγχανιακού/ΔΑΑΟΧ

Σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus το “plan A” της ΕΠΟ είναι να γίνει μία αλλαγή στην τροπολογία ώστε να μην θεωρείται η ειδική αθλητική αναγνώριση ως αναγκαία συνθήκη για τη συμμετοχή ομάδων στα πρωταθλήματα και για τη χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του δημοσίου, προκειμένου να ανοίξει ο δρόμος και για τη συμμετοχή όσων σωματείων στερούνται αθλητικής αναγνώρισης, αλλά έχουν υποβάλλει αίτηση εγγραφής στο μητρώο.

Εφόσον αυτό γίνει δεκτό, και δεδομένου ο χρόνος πιέζει τα σωματεία, θα ληφθεί απόφαση έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.

Είναι ουσιαστικά η περίπτωση του Παγχανιακού/ΔΑΑΟΧ, σε ό,τι αφορά τα Χανιά που ενώ έχει υποβάλλει τα χαρτιά του για το μητρώο δεν έχει λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση. Εάν προχωρήσει το αίτημα της ΕΠΟ ανοίγει ο δρόμος της έναρξης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων, αφού πολλά σωματεία όπως ο Παγχανιακός/ΔΑΑΟΧ θα έχουν πλέον το δικαίωμα να παίξουν στα πρωταθλήματα και να χρησιμποιήσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. 

Η τροπολογία Αυγενάκη έχει ως εξής:

mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *