Κατηγορίες
Υποδομές IN THE SPOTLIGHT Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

“Οργασμός” έργων στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Ηρακλείου. Να ελπίζουμε και στα Χανιά;

Με αφορμή την τοποθετηση νέου ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερίας.

Πιο συγκεκριμένα, “ολοκληρώθηκε το νέο ταρτάν στο Στάδιο Ελευθερία Ηρακλείου Κρήτης. Μοναδικό στην Ελλάδα με ειδικό χρωματισμό ταρτάν Γκρι και Μπεζ εγκεκριμένο από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ώστε να εναρμονίζεται με το πέτρινο τείχος πλάι στο Στάδιο. Με έγκριση από World Athletics για διεθνείς αγώνες”, σημειώνει σε ανάρτησή του ο συνάδελφος από την ΕΡΤ Νίκος Τσόνης.

Εκείνο που διαπιστώνουμε είναι ένας πραγματικός “οργασμός” έργων βελτίωσης ή ανάπλασης των αθλητικών εγκαταστάσεων του Ηρακλείου, όπως εξάλλου σημείωσε και ο πρόεδρος του ΕΑΚΗ, Λευτέρης Ζερβός, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ Γαύδος FM 88.

Mάλιστα, εκτός από τις εργασίες που έγιναν (όπως σύγχρονοι βατήρες) και επίκειται να γίνουν (πισίνα 33 μέτρων) στο ανοιχτό κολυμβητήριο Ηρακλείου, ξεκίνησε διαβούλευση για τη δημιουργία κλειστού κολυμβητηρίου στο Ηράκλειο! Όταν λέμε διαβούλευση, δε σημαίνει ότι αύριο κιόλας θα γίνει αυτό το κλειστό, αλλά δρομολογούνται σιγά σιγά η διαδικασίες, για την εύρεση χώρου και εν συνεχεία για τα επόμενα βήματα.

Εύλογες λοιπόν και “δίκην σχολίου” είναι οι συγκρίσεις με τα Χανιά…

Την ίδια στιγμή, εδώ περιμένουμε τις εργασίες στο κολυμβητήριο της Νέας Χώρας, για την αντικατάσταση των στεγάστρων και άλλα που ανακοίνωσε πρόσφατα ο πρόεδρος του ΕΑΚ Χανίων, ότι επίκειται δηλαδή να γίνουν στο επόμενο διάστημα και με ένα χρονοδιάγραμμα έως την ερχόμενη άνοιξη.

Εύλογο και το σχόλιο πολλών Χανιωτών ότι ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στο Ηράκλειο, από ότι στα Χανιά.

Αφού τονίσουμε ότι ο Λευτέρης Ζερβός εξήρε “on air” την προσπάθεια που κάνει η διοίκηση του ΕΑΚ Χανίων για τη βελτίωση των αθλητικών εγκαταστάσεων στην πόλη, εμείς να τονίσουμε το εξής:

Αναμένουμε με υπομονή, καταρχάς για το κολυμβητήριο και εν συνεχεία για το Εθνικό Στάδιο Χανίων, τι μέλλει γενέσθαι με τις βελτιωτικές εργασίες που απαιτούνται. Ο χρόνος είναι ο καλύτερος κριτής και έχουμε όλη την καλή διάθεση, όταν αυτά γίνουν, να επαινέσουμε την προσπάθεια της διοίκησης του ΕΑΚ…

Για να μη γίνονται δηλαδή και οι εύλογες συγκρίσεις με το Ηράκλειο…

Βασίλης Φουντουλάκης – info@mirrorsports.gr