Κατηγορίες
ΠΑΕ ΧΑΝΙΑ Καθρέπτη Καθρεπτάκι Μου

ΠΑΕ Χανιά: Μπορεί να υπάρξουν και θετικά από τη συρρίκνωση του μπάτζετ

Το ότι η ομάδα θα κινηθεί πλέον σε άλλα “μονοπάτια” με πολύ χαμηλό μπάτζετ το επιβεβαίωσε και ο Αντώνης Ροκάκης.

Ο πρόεδρος των Χανίων ήταν αποκαλυπτικός την Παρασκευή (2/9) και ενδεχομένως, καυστικός στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

Κυρίως όμως, επιβεβαίωσε ότι η ομάδα θα κινηθεί με άλλον τρόπο φέτος, με χαμηλό μπάτζετ και με στροφή – μεταξύ άλλων- και στο χανιώτικο και κρητικό στοιχείο. Πολύ θετικό αυτό θα πούμε εμείς και θα έπρεπε να είχε γίνει και τα προηγούμενα χρόνια.

Μπορεί σε κάποιους να “ξενίζει” αυτό, αφού θεωρούν ότι στα Χανιά δεν υπάρχουν παίκτες ποιότητας για να ανταποκριθούν στην Σούπερ Λιγκ 2, ωστόσο αν δε δώσεις ευκαιρίες και αν δεν ψάξεις και δεν κινηθείς έξυπνα, δε βρίσκεις. Και θα μπορούσες να έχεις γλυτώσεις πολλές χιλιάδες ευρώ…

Τώρα που ο “οικονομικός κόμπος μπήκε στο χτένι” γίνεται στροφή προς στην Κρήτη, ωστόσο το γεγονός αυτό, μπορεί βραχυπρόθεσμα να στερεί από την ομάδα, ενδεχομένως, την πιθανότητα διεκδίκησης ανόδου, από την άλλη όμως αποτελεί μια επένδυση που θα φανεί άμεσα.

Πέραν του γεγονότος ότι, έως κάποιο βαθμό, νέα παιδιά από Χανιά και Κρήτη θα πάρουν τις ευκαιρίες τους σε μια πολύ απαιτητική κατηγορία, υπάρχει κάτι πολύ σημαντικό που η ΠΑΕ ίσως να μην αντιλήφθηκε τα προηγούμενα χρόνια.

Οι “Κρητικοί και Χανιώτες παίκτες” φέρνουν πιο εύκολα τον κόσμο στο γήπεδο και μπορεί, εκ πρώτης, η ομάδα να στερείται ποιότητας, αλλά ένας Χανιώτης φίλαθλος θα “γουστάρει” πιο πολύ να πάει στο γήπεδο και να δει τον Μαρτσάκη (τυχαίο το όνομα) παρά έναν ικανό αλλά δανεικό ξένο ή εκτός Κρήτης Έλληνα… Δένεται πολύ περισσότερο ο κόσμος με τους παίκτες από την Κρήτη και τα Χανιά, παρά με τους παίκτες που έρχονται, λόγω της περίστασης, στα Χανιά. Αυτό συνέβαινε πάντοτε αλλά δεν γινόταν κατανοητό. Γιατί στο παιχνίδι έμπαιναν πάντοτε οι μάνατζερ και όχι μόνο, και αλλοίωναν την αρχικά (και πιθανότατα) καλή πρόθεση…

Να δείτε λοιπόν φέτος, που η ομάδα θα έχει περισσότερο κόσμο στο γήπεδο και θα συσπειρώσει. Και επειδή μίλησε για τα διαρκείας ο πρόεδρος προχτές, να δείτε που και εκεί θα πάει καλά το πράγμα, ειδικά αν οι τιμές είναι λογικές και στο πλαίσιο των οικονομικών δυσκολιών της εποχής.

Σημαντικό επίσης ότι το τεχνικό τιμ “μυρίζει” Κρήτη γιατί εκτός των Μαναρώλη και Μπακόπουλου και ο Μπαξεβάνος είναι “παιδί δικό μας”.

Και κάτι τελευταίο, ασχέτως ποιος έχει δίκιο ή άδικο, η αναφορά Ροκάκη στους δημοσιογράφους (και επαναλαμβάνουμε ασχέτως αν ο Ροκάκης έχει δίκιο ή άδικο), δεν έπρεπε να γίνει. Μπορεί και εμείς να κάνουμε λάθη αλλά είμαστε εκείνοι που,πρωτίστως, και για διάφορους λόγους θέλουμε το καλό της ομάδας και για επαγγελματικούς λόγους και για λόγους εντοπιότητας και για το καλό του ποδοσφαίρου μας. Συνεπώς, αυτή η κριτική ήταν ολίγον τι άστοχη και ειδικά σε μια περίοδο που η ομάδα έχει άλλα θέματα.

Καλό είναι επίσης να γίνει πρωτίστως αυτοκριτική (από διοίκηση μέχρι τον τελευταίο φίλαθλο) και εμείς εδώ θα είμαστε να στηρίζουμε την ομάδα…

Και ξαναλέμε, έχει και τα θετικά της η υπόθεση…

Bασίλης Φουντουλάκης – mirrorsports.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.